امید به خدا، مصیبت فقر و بیکاری در افغانستان پایان خواهد یافت

از زمان ظهور امارت اسلامی، فریاد فقر، بیکاری و شرایط بد اقتصادی در افغانستان شدت گرفته است. به شکل ارادی و غیر ارادی در رسانه ها هیاهوی سرخوردگی و ناامیدی آغاز شده و تلاش میشود تا دولت تازه را مسئول این فاجعه بیان کنند.

در جامعه‌ای که ده‌ها سال جنگ و خونریزی را تحمل کرده است، اعضای آن از نظر جسمی و روحی فلج شده و نیازمند درمان هستند، پروپاگاندای غلط نه تنها سودی ندارد بلکه ذهن مردم را بیش از پیش آشفته و پریشان میکند.

مشکلات و معضلات جامعه نه با تبلیغات مغرضانه و نه با بی توجهی به واقعیات، بلکه با شناسایی صریح و اقدام تخصصی حل می شود، اما در بیست سال گذشته مسئولین به مسئولیت خود عمل نکرده و گام های لازم را برای رفع مشکلاتبرنداشته اند.

فقر، بیکاری، بیماری و فقر در افغانستان سابقه طولانی دارد و میراث رژیم های مستبد، ظالم و خیانتکار است، کسانی که از قدرت سیاسی سوء استفاده کرده و منافع ملی را فدای منافع شخصی کرده است.

افغان‌ها از نظر منابع طبیعی (معدن، رودخانه‌های فراوان و آب شیرین، منابع انرژی آفتابی و بادی) غنی هستند، اما به دلیل رژیم‌های فاسد و خودکامه به فقیرترین و نیازمندترین مردم جهان تبدیل شده‌اند.

برای از بین بردن فقر و بیکاری و ساختن جامعه ای مرفه سه چیز لازم است. ۱-قدرت و مدیریت سیاسی سالم و بدون فساد ۲-منابع طبیعی ۳- نیروی انسانی

کشورهای که با وجود داشتن منابع طبیعی و منابع انسانی فراوان، اما قدرت سیاسی آنها فاسد، تنبل، خودخواه است و به جای امکانات و منافع مردم و مردم و کشور، برای منافع شخصی و سازمانی خود کار می کنند. به رفاه و سعادت اهمیتی ندهند، مسلماً مردمشان نیازمند، بی مصرف و بی بضاعت خواهند بود.

یکی از این کشورها میهن ما افغانستان است که به دلیل حاکمیت حاکمان مستبد و فاسد در آتش فقر مادی و معنوی می سوزد. ما هم منابع طبیعی و هم نیروی انسانی برای توسعه و فقرزدایی داریم، اما هرگز قدرت سیاسی سالمی نداشتیم.

از این رو علت اصلی همه بدبختی های کنونی مردم افغانستان نبود اقتدار، اداره و مدیریت سیاسی در کشور و نبود افراد سالم، مسئولیت پذیر، مومن و متعهد به باورها و ارزش های دینی، ملی و انسانی در دولت قبلی است. ما باید مرفه ترین کشور دنیا باشیم که متاسفانه در حال حاضر فقیرترین، عقب مانده ترین و بدبخت ترین کشور دنیاست.

اما با ظهور امارت اسلامی، امیدها و آرزوهای ملت ما شکوفا می شود و علاوه بر منابع طبیعی و انسانی، به فضل الهی، به جای قدرت سیاسی ظالم، فاسد، مستبد و خودخواه، چنین نظام سیاسی متعهد برقرار است. منبع قدرت نه استعمارگران خارجی هستند و نه فتنه گران و مستبدان داخلی.

پس انشاءالله فقر و بیکاری ریشه کن خواهد شد و افغانستان به عنوان یک کشور خودکفا و مرفه جای خود را در نقشه جهان پیدا خواهد کرد. زیرا ما هنوز منابع طبیعی، نیروی انسانی مستعد و یک اداره سیاسی سالم وفادار به مردم را داریم.

(نن تکی آسیا)
۲۰۲۲/۲۸/۰۱

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x