غرب باز هم در مورد افغانستان اشتباه می کند!

خروج آشفته ایالات متحده از افغانستان با پیش بینی های نادرست در مورد مدت دوام دولت افغانستان آغاز شد. آمریکایی ها پیش بینی کرده بودند که این دولت پس از خروج نیروهای آمریکایی ۱۸ ماه در برابر طالبان دوام خواهد آورد!

دو روز قبل از سقوط کابل، بن والاس وزیر دفاع بریتانیا اعلام کرد که افغانستان به سوی جنگ داخلی پیش می رود و این نشان می دهد که القاعده احتمالا باز خواهد گشت. از آن زمان رایان کراکر سفیر سابق آمریکا، سناتور جمهوری خواه لیندزی گراهام و بسیاری از مفسران و سیاستمداران دیگر  نظرات او را تکرار کردند!

گفته می شود شکاف هایی در رهبری طالبان وجود دارد، اما طالبان سالهاست که به عنوان یک جنبش شورشی منسجم و چندین مرکز قدرت عمل می کنند. برخی اوقات تنش های داخلی و حتی خشونت بین آنها وجود داشته است، اما به طور کلی طالبان توانایی عبور از این درگیری ها را نشان داده است!

اما حمایت های خارجی نیز در پیروزی طالبان دخیل بوده است. نه تنها پاکستان، بلکه تعدادی از قدرت های منطقه ای چون چین و روسیه و چندین کشور عربی نیز در دهه گذشته روابط خود با طالبان را حفظ کرده اند!

از زمان تصرف طالبان، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با انتقاد جمهوری خواهان، رسانه های طرفدار جنگ، نهادهای سیاست خارجی و متحدانش مانند بریتانیا مواجه شد. دولت او به خاطر خیانت به جانبازان آمریکایی و متحدان افغان به خاطر خروج سریع نیروهای آمریکایی و عدم خروج خود بر اساس شرایط به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است!

او سزاوار انتقاد است زیرا خروج را با هرج و مرج کمتری مدیریت نکرده است، اما محتمل ترین راه برای دستیابی به این هدف این است که بپذیریم ایالات متحده شکست خورده است و ترتیب انتقال قدرت به طالبان از پیش تنظیم شده است!

بهترین کاری که جامعه بین المللی در این مرحله می تواند انجام دهد به رسمیت شناختن قدرت غالب در افغانستان، کمک به رهبری آن در تثبیت اقتصاد و دسترسی به دارایی های مسدود شده دولت افغانستان است. تعهدات عمومی برای ایجاد یک دولت فراگیر و تضمین حقوق زنان و اقلیت ها نیز بسیار ضروری است!

کسانی که از تحریم یا مداخله تهاجمی تر حمایت می کنند دچار توهم هستند که فکر می کنند چنین رویکردی به نحوی به افغان ها کمک می کند. سابقه ۴۰ سال اخیر مداخله در افغانستان شاهد غم انگیزی بر این امر است! 

الجزیره
۲۰۲۱/۱۲/۹

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x