نادیده گرفتن طالبان آنها را از بین نمی برد!

تحلیل ها در مورد افغانستان هنوز درگیر مرحله شورش طالبان و ماهیت نامشروع تسلط آنهاست. این امر جهان را از برداشتن گام های عمل گرایانه برای مهار بدترین حکومت استبدادی طالبان باز می دارد!

روایت مهم افغانستان این است که دموکراسی از بین رفت، دسترسی زنان و دختران به کار و تحصیل محدود شده، فضای رسانه ای تغییر کرده و محدود شده است، اما هنوز فعالان مدنی در افغانستان هستند که نیاز به حمایت دارند!

فشارهای داخلی و خارجی سرانجام طالبان را وادار کرد تا پوهنتون های دولتی را برای زنان باز کنند و قول دهند مکاتب دخترانه را در ماه مارچ افتتاح کنند. راه‌هایی در اقتصاد نیز وجود دارد که می‌توان آن‌ها را گسترش داد تا زنان بیشتری به دنبال شغل باشند!

مهم‌تر از همه، طالبان تمایل به مشارکت نشان داده و دیدارهای بین المللی داشته اند. راه های قابل قبولی برای حرکت به جلو وجود دارد، اما اجتناب از طالبان یکی از آنها نیست!

نادیده گرفتن طالبان مشکلاتی را ایجاد می کند. طالبان بر خلاف احتمالات پیروز شدند و بعید است که به این زودی ها کنار بروند. جامعه بین‌المللی با انتخاب سازمان‌های بین‌المللی برای ارائه خدمات اساسی در کشور، فرصت ادغام در نقش حکومت‌داری و یادگیری در این فرآیند را از طالبان سلب می‌کند!

آخرین باری که طالبان در قدرت بودند، بی‌توجهی آن‌ها به هنجارهای بین‌المللی همراه با بی‌تفاوتی جامعه بین‌المللی نسبت به آن‌ها باعث شد که آنها به یک کشور شکست خورده تبدیل شوند!

خلل ایجاد شده پس از آن به بستر مناسبی برای تندروهای خارجی تبدیل شد تا اهداف خود را در افغانستان دنبال کنند. ظهور مجدد طالبان واکنشی است به سیاست های غلط اتخاذ شده در قبال این کشور!

امید به نابودی طالبان دو پیامد منفی دارد. اول، جمعیتی را که جامعه بین‌المللی می‌خواهد از آن محافظت کند را مجازات می‌کند. دوم، گروه هایی مانند داعش شاخه خراسان را در یافتن نیروهای تازه نفس به شکل جداشدگان از طالبان یا افغان های مستاصل که دلایل بیشتری برای نفرت از غرب پیدا می کنند، تقویت می کند!

سیاست کنونی در قبال طالبان ممکن است منطقی باشد اگر جامعه بین المللی جایگزین های بهتری را مد نظر قرار دهد. اما ایالات متحده قبلا طالبان را به عنوان یک واقعیت ناگوار پذیرفته بود که با آنها مذاکره کرد و توافق نامه صلح امضا کردند. پس چرا در حال حاضر تصور فرآیند گفتگو برای ایجاد نتایج مثبت اینقدر دشوار است؟

البته این به این معنا نیست که طالبان نباید پاسخگو باشند، اما هر چه بیشتر بحث تعامل با طالبان به تعویق بیافتد، آن‌ها بیشتر بدون کنترل باقی می مانند و مردم افغانستان آسیب می‌بینند!

(ریسپانسیبل ستیتکرفت)
۲۰۲۲/۰۵/۰۳

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x