وقتی مردان خارجی در مورد حقوق زنان با طالبان صحبت می کنند!

بسیاری از کشورها برای ملاقات با طالبان هیئت های مردانه را به افغانستان فرستاده اند. آیا این بدان معناست که طالبان ملاقات با نمایندگان زن را رد می کنند؟!

تجربه نشان داده طالبان از ملاقات با زنان امتناع نمی کنند. ماه ها در دوحه قطر و در جریان مذاکرات بین الافغانی اعضای زن هیئت دولت وقت افغانستان با مقامات طالبان دیدار و مذاکره کردند! خانم دبورا لیونز نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان نیز از ۱۵ آگست بارها با طالبان ملاقات کرده است!

طالبان به طور سیستماتیک در سراسر کشور در حال نقض جدی حقوق زنان و دختران هستند. در ۱۸ سپتمبر آنها به پسران اجازه دادند به مکاتب متوسطه بازگردند، اما به دختران اجازه ندادند. آنها محدودیت های شدید در مورد نحوه حضور زنان در دانشگاه وضع کردند که مستلزم تفکیک جنسیتی شدید برای دانشجویان و اساتید است!

آنها همچنین اکثر زنان را از اشتغال منع کرده اند و به زنان هشدار داده اند که برای امنیت خود در خانه بمانند زیرا جنگجویان طالبان که هنوز آموزش ندیده اند ممکن است با آنها بدرفتاری کنند. طالبان زنان را از اکثر مشاغل دولتی اخراج کرده و ورزش زنان را ممنوع کردند!

طالبان همچنین سیستم محافظت از زنان در برابر خشونت را از بین بردند. آنها سرپناه هایی که برای زنان و دختران فراری از خشونت ایجاد شده و فعالان افغان سالها برای ایجاد آنها مبارزه کرده بودند را بستند!

هر زمان که یک هیئت دیپلماتیک یا نماینده از سازمان ملل متحد یا نهادهای امداد رسانی با طالبان ملاقات می کند، آنها باید نگرانی خود را در مورد این نقض حقوق زنان و دختران مطرح کنند و در صورت لزوم مذاکره کنند تا کارکنان زن آنها اجازه انجام وظایف خود را داشته باشند!

اما مطرح کردن این نگرانی ها در اتاقی پر از مردان و بدون زن بی معناست. همکاران زن نیز باید در اتاق حضور داشته باشند و تجربه شخصی و همچنین تخصص بیشتری را در بحث بیاورند!

هیئت های خارجی باید درک کنند که طالبان در صحنه بین المللی به دنبال مشروعیت هستند و طالبان تلاش می کنند شبیه یک دولت واقعی باشند. دیپلمات ها، مساعدت کنندگان و نهادهای کمک رسان با ادامه حضور فقط مردان در تیم های مذاکره کننده، دیدگاه مردسالارانه طالبان را نسبت به جهان مشروعیت می بخشند!

اگر دولتها، نهادهای سازمان ملل متحد و سازمانهای کمک کننده واقعا به حقوق زنان و حقوق زنان افغان اهمیت می دهند، اولین قدم این است که زنان در تیمهای مذاکره کننده حضور داشته باشند! همانطور که زنان همواره در صحنه بوده اند!
دیده بان حقوق بشر
۲۰۲۱/۱۸/۱۰

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x