چرا منتقدان رسانه ای، اکانت های خود را بر روی طالبان بسته اند؟

از پانزدهم آگست سال جاری، بسیاری از کاربران تأثیرگذار افغانستانی در شبکه های اجتماعی در کابل حضور داشتند که به شدت از سیاست های طالبان انتقاد می کردند.

اما از ۱۵ آگست، بسیاری از این گونه اکانت های فیس بوک و توییتر سکوت کرده اند.

بسیاری از کاربران رسانه های اجتماعی افغانستان عکس ها، موقعیت ها و پیام های گذشته خود را حذف می کنند و بسیاری از آنها از ترس اینکه مورد هدف طالبان قرار بگیرند شبکه های اجتماعی را ترک کرده اند.

اگرچه طالبان عفو عمومی را برای همه افغانانی که تا پیش از ان علیه طالبان جنگیده اند یا در دولت قبلی خدمت کرده اند اعلام کرده است، اما بیشتر افغانانی که از کشور خارج می شوند می گویند که طالبان همان طالبان قدیمی است!

از زمانی که طالبان کنترل شهر کابل را در دست گرفته اند، گزارش هایی از مناطق مختلف افغانستان منتشر شده است که نشان می دهد غیرنظامیان توسط آنها کشته شده اند.

مولوی محمد یعقوب، وزیر دفاع طالبان، هفته گذشته در پیامی صوتی اشاره کرده بود که برخی از آنها از زمان روی کار آمدن در اقداماتی تلافی جویانه کشته شده اند.

اگرچه آقای یعقوب به هیچ مورد خاصی اشاره نکرد، اما به حامیان خود گفت که چنین حوادثی نباید تکرار شود.

علاوه بر این، فیس بوک ویژگی های جدیدی را برای کاربران خود در افغانستان راه اندازی کرده است که به کاربران فیس بوک در افغانستان اجازه می دهد پروفایل خود را مسدود کنند.

فیس بوک می گوید که این اقدام را با توجه به وضعیت کنونی در افغانستان انجام داده است.

بی بی سی با دو کاربر شبکه های اجتماعی در افغانستان صحبت کرده است که هزاران فالوور دارند و به شدت با طالبان مخالف هستند. اما اکنون آنها هیچ حسابی ندارند.

شخصی به نام فدا یکی از فعالان رسانه های اجتماعی افغان در کابل تا ۸ آگست در رسانه های اجتماعی فعال بود.

او از مخالفان سرسخت طالبان بود و همیشه علیه آنها پست گذاری می کرد، اما از زمان روی کار آمدن طالبان، فدا نه تنها اکانت خود را بسته است، بلکه می گوید حتی دیگر شبکه های اجتماعی را نیز دنبال نمی کند.

نام فدا نیز در لیست کشورهای خارجی از جمله هزاران افغانستانی که به زودی کشور خود را ترک کرده و به کشور دیگری پناهنده می شوند، درج شده است.

او به بی بی سی گفت که به اقوام قریه گفته است که نام فدا را از لیست دوستان خود پاک کنند که با وجود اعلان عفو عمومی، بخشیده نخواهد شد.

او می گوید طالبان به چند نفر از بستگان من در قریه گفته اند که نام من در لیست افرادی است که اگر آنها را در جایی ببینم مستقیم به سر من فیر خواهند کرد.
بی بی سی پشتو
۲۰۲۱/۲۸/۹

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x