اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری: بسته شدن گذرگاه تورخم میلیون‌ها دالر به تاجران افغان زیان رسانده است

براساس گزارشات منتشر شده، از چند روز گذشته، دولت پاکستان گذرگاه تورخم را به روی هرگونه رفت‌وآمد و تجارت بسته است.

مسئولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گویند که بسته شدن این مسیر از سوی پاکستان، تجارت میان این کشور و افغانستان را متأثر ساخته و در نتیجه، حدود ۲۵۰۰ موتر لاری و باربری در دو طرف خط فرضی متوقف شده‌اند که این امر میلیون‌ها دالر به تاجران افغان زیان رسانده است.

به گفته‌ی آنان، پاکستان همراه با ایران و هند نیز مشکلات سیاسی دارد، اما تجارتش با این کشورها به‌ طور عادی جریان داشته و مشکلاتی مشابه آنچه در برابر افغانستان ایجاد می‌کند، بالای آنها تحمیل نمی‌شود.

خان جان الکوزی، عضو هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، می‌گوید:«هم‌اکنون روزانه به‌طور معمول بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ موتر باربری در هر دو طرف بار جابه‌جا می‌کنند و در سه روز، این تعداد به حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ موتر باربری می‌رسد که اکنون در دو طرف مرز متوقف شده‌اند. کالاهای بارشده در این کامیون‌ها فاسد می‌شوند، در بازار قیمت‌ها افزایش می‌یابد… این محموله‌ها شامل کالاهای ترانزیتی، میوه و مواد غذایی هستند که در حال خراب شدن‌اند و میلیون‌ها دالر به اقتصاد افغانستان و پاکستان آسیب می‌رسد.»

اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان، علت اصلی این مشکلات را تنش‌های سیاسی میان دو کشور می‌داند و از مقامات هر دو طرف می‌خواهد که این مسائل را از طریق دیپلماسی حل کنند.

نقیب‌الله ساپی، رئیس اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان، می‌گوید: «مشکل در بندر به دلیل اختلافات بین دو طرف به‌وجود آمده است. درخواست ما این است که چنین بستن‌هایی از سوی هر دو طرف متوقف شود، زیرا این کار زیان‌بار است. بلکه باید مسائل سیاسی از طریق راه‌های دیپلماتیک حل شوند.»

برخی دیگر به روابط نزدیک کابل و دهلی نو اشاره کرده و می‌گویند که پاکستان همواره از چنین مسائل برای اعمال فشار بر افغانستان از طریق بستن مسیرهای ترانزیتی و اخراج مهاجران استفاده کرده است.

آنان به همین دلیل، از حکومت سرپرست می‌خواهند که برای تجارت امن، مسیرهای جایگزین ایجاد کند.

عبدالنصیر رشتیا، کارشناس امور اقتصادی، می‌گوید: «از زمان تأسیس کشوری به نام پاکستان، ما با آنها مشکلات فراوان داشته‌ایم. حداقل در ۲۰ سال گذشته، هر بار که روابط سیاسی ما با پاکستان خراب شده، آنها مشکلات مرزی و ترانزیتی ایجاد کرده‌اند. مهاجران و گذرگاه‌های تجاری، ابزارهای فشاری هستند که همیشه علیه افغانستان به کار گرفته شده‌اند. در گام دوم، ما باید برای واردات خود گزینه‌های جایگزین پیدا کنیم، یعنی کالاهایی را که در حال حاضر از پاکستان وارد می‌کنیم، در داخل کشور تولید کنیم و نیاز بازار افغانستان را تأمین نماییم.»

این در حالی است که نیروهای پاکستانی مدعی شده‌اند که نیروهای امارت اسلامی در نزدیکی خط فرضی دیورند تأسیسات نظامی ایجاد می‌کردند و آنها در واکنش به این اقدام، گذرگاه تورخم را به روی هر گونه رفت‌ و آمد بسته‌ اند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x