افغانستان از طریق زمین، هوا و دریا به اروپا و آسیای مرکزی متصل می شود

اخیراً نشستی میان افغانستان و ترکیه در مورد توسعه تجارت، حل مشکلات ترانسپورتی و ترانزیت و فعال سازی مسیر لاجورد برگزار شد و سخنرانان این نشست بر تقویت مبادلات تجاری بین دو کشور تاکید کردند و طرف ترک آمادگی خود را برای فعال سازی مسیر لاجورد با افغانستان و سایر کشورها اعلام کرد.

چندی پیش سفیر ترکیه در نشست مربوط به افتتاح سرک لاجورد در ترکیه گفت که کوشش ها برای ایجاد تسهیلات بیشتر در حمل و نقل زمینی بین افغانستان و ترکیه ادامه دارد.

قرارداد تجاری و ترانزیتی راه لاجوردو بین افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه و گرجستان در سال ۱۳۹۶ هجری شمسی به امضا رسید، اما هنوز از استفاده نشده و این راه از آقینه و تورغوندی افغانستان شروع و به شهر باکو در آذربایجان منطقه تفلیس در گرستان،‌استانبول در ترکیه و در نهایت به مرزهای اروپا می رسد.

افغانستان راه طلایی وصل شدن آسیای مرکزی، آسیای جنوبی و خاورمیانه است. این ممکن است به این معنی باشد که اقتصاد، تجارت و ترانزیت بر روی پل های فرهنگ و تمدن قدم بگذارد. جالب است که مطالعه فرهنگی، زبانی و فرهنگی-تاریخی آسیای جنوبی، آسیای مرکزی و خاورمیانه بدون افغانستان ناقص است.

از آنجایی که افغانستان کشوری محصور به خشکه در قاره آسیا است و سال هاست که نمی توانند با کشورهای آسیای میانه و اروپایی مبادلات تجاری داشته باشند، مقامات امارت اسلامی به دنبال این هستند که افغانستان را برای همیشه از این زنجیره انحصار آزاد کنند و جایگزینی برای آنها بیابند. به این دلیل که سال ها محصولات افغانستان به ویژه میوه جات در داخل کشور خراب می شد، زیرا افغانستان هیچ معامله تجاری نداشت مگر با همسایگانش، حتی اگر داشت، همسایه افغانستان اجازه صادرات آن را نمی داد.

موقعیت منابع تولیدی و خدماتی در یک کشور و روابط اجتماعی مبتنی بر مبادلات از عوامل تعیین کننده اصلی روابط ملی است. مردم گشنه، نیازمند، محروم و فقیر نمی توانند پایه های مادی وحدت خود را بسازند. انار از قندهار، انگور و زعفران از هرات، جلغوزه از خوست، پکتیا و پکتیکا باید از افغانستان به تمام جهان ارسال شود.

منبع: هیواد

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x