وزارت خارجه امارت اسلامی از حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه از سوی جمهوری قرقیزستان ستایش کرده است.
عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه گفته است که این تصمیم قرقیزستان نمایانگر ایجاد درک سیاسی در روابط با امارت اسلامی در منطقه و جهان بوده و به معنای از بین بردن موانع در برابر تقویت بیشتر روابط میان حکومت سرپرست و کشورها است.
آقای بلخی افزوده است: «وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان برداشتن نام تحریک طالبان که قبلاً به ا.ا.ا نسبت داده میشد را از فهرست ممنوعه توسط جمهوری قرقیزستان گامی ستودنی دانسته و از آن استقبال میکند. به سلسلهٔ سایر کشورها این گام قرقیزستان نمایانگر ایجاد درک سیاسی در رابطه به امارت اسلامی افغانستان در منطقه و جهان بوده و به معنای از بین بردن موانع در برابر تقویت بیشتر روابط دوجانبه میان ا.ا.ا و سایر کشورها میباشد.م
واحد فقیری آگاه مسایل سیاسی گفت: «قرقیزستان، طالبان را از لیست تروریزم حذف کرد، به نظر من، این [این تصمیم] در روابط قرقیزستان و طالبان یک انکشاف مثبت است و طالبان باید بسیار خوش باشند.»
همزمان شماری از آگاهان سیاسی، بیرون کردن نام امارت اسلامی را از فهرست ممنوعه از سوی قرقیزستان از بهر بهبود روابط میان دو کشور سودمند میدانند. برخی از این آگاهان به این باور اند که حکومت سرپرست نیز باید از بهر تعامل بیشتر با جامعه جهانی به خواستهای مشروع جهان پاسخ مثبت بدهد.
سلیم پیگیر آگاه مسایل سیاسی گفت: «قبل از اینکه مناسبات رسمی میان امارت اسلامی افغانستان و جهانیان شروع شود، باید رهبران امارت اسلامی افغانستان از لیست سیاه بیرون شوند که قرقیزستان در این عرصه پیشقدم شده است.»
پیش از این قزاقستان به عنوان نخستین کشور، نام مقامهای امارت اسلامی را از فهرست گروههای هراسافگن حذف کرد. به دنبال آن، وزارت خارجه تصمیم قزاقستان را در راستای گسترش روابط میان دو کشور مهم خواند.