با وجود تحریم های بین المللی، افغانستان چگونه به چهار راه آسیا تبدیل می شود؟

اخیراً امارت اسلامی برای اجرای پروژه افغان ترانس در افغانستان آماده شده است، این پروژه یکی از طرح های مهم منطقه ای برای توسعه تجارت و تسهیلات حمل و نقل بین المللی در آسیای مرکزی و جنوبی است که در ارتباط کشورهای آسیای جنوبی و مرکزی از طریق افغانستان از ارزش ویژه ای برخوردار است.

توافقنامه این پروژه بین بخت الرحمان شرافت رئیس خط آهن افغانستان، میرزا معین اوغلی وزیر ترانسپورت ازبکستان و آلانیش رئیس جمهور امارات متحده عربی امضا شده است. براساس این قرار داد شرکت IDL با هزینه شخصی مطالعات فنی و اقتصادی این پروژه را انجام و نتایج را به سرمایه گذاران داخلی و خارجی ارائه خواهد کرد.

اتاق مشترک بازرگانی افغانستان و پاکستان معتقد است که خط آهن افغان ترانس صادرات افغانستان به آسیای مرکزی و جنوب آسیا را افزایش می دهد. طبیعتا این پروژه ها مزایای زیادی برای کشورها دارد و اغلب منجر به ارتباط منطقه ای بین کشورها می شود.

ترانس افغان که برای تسهیل حمل و نقل و توسعه تجارت بین المللی در آسیای مرکزی و جنوبی ساخته می شود، از قزاقستان و ترکمنستان میگذرد و سپس از طریق افغانستان و پاکستان به اقیانوس هند و خلیج فارس میرسد، این دهلیز تجاری تجارت قزاقستان با افغانستان را از یک میلیارد دالر به 3 میلیارد دالر در سال افزایش می دهد.

قزاقستان پس از حذف امارت اسلامی از فهرست ممنوعه به منظور توسعه بیشتر روابط با افغانستان دست به این اقدام زد، که این اقدام منجر به خیر روابط اقتصادی دوجانبه بین آستانه و کابل تمام شد، به همین دلیل است که قزاقستان مایل به سرمایه گذاری در افغانستان است و می خواهد آسیای مرکزی را با آسیای جنوبی متصل کند.

در ماه سرطان امسال مقامات امارت اسلامی اعلام کردند که با پاکستان و ازبکستان در مورد مسیر اتصال این سه کشور از طریق یک خط ریلی به توافق رسیده این خط آهن از ترمذ ازبکستان و مزار شریف افغانستان و سپس لوگر، و از طریق خط دیورند در پکتیا و از آنجا به کرمه می رود سپس به شبکه راه آهن پاکستان که 647 کیلومتر طول دارد وصل می شود.

در سه سال گذشته به ریشه کنی مواد مخدر در کشور، تطبیق پروژه های اساسی و توسعه روابط با سایر کشورها توجه شده است، اخیراً به افزایش تولید برق توجه کامل شده و پروژه های تاپی، تپ و فیبر نوری آغاز شده و در آینده نزدیک کار پروژه های افغان ترانس و کاسا زر نیز آغاز خواهد شد.

پروژه افغان ترانس ساله مورد بحث بود، که پس از فتح، سروی اولیه توسط تیم های فنی خط آهن افغانستان، ازبکستان و پاکستان با موفقیت انجام شد، و از سوی کابینه ا.ا.ا تایید شد.

لازم به ذکر است که پروژه مهم خط آهن ترانس افغانستان که ابتدا از خاک افغانستان می گذرد یعنی از مزار شریف شروع می شود و از ولایات سمنگانو – بغلان – بامیان – میدان وردگو – لوگر و پکتیا با طول 647 کیلومتر در ولسوالی دند پتان پکتیا به پاکستان متصل بود.

اما پس از آخرین بررسی ها، این مسیر به دلیل حوادث طبیعی، کوهستانی، مسیر طولانی و هزینه های زیاد، با توافق سه کشور به جای لوگر-تورخم به لوگر-پکتیا تغییر یافت که 126 کیلومتر از مسیر اولیه کوتاهتر است. طول کل این پروژه که از کشور ما می گذرد حدود 500 کیلومتر است که با سرمایه گذاری 6 میلیارد دالری تا سال 2027 تکمیل می شود.

برای برخی از کشورهای مغرض این سوال پیش خواهد آمد که چگونه افغانستان با وجود تحریم های بین المللی به چهار راه آسیا تبدیل می شود؟

پاسخ به این سوال این است که افغان ها با ایجاد یک سیاست اقتصادی با جهان به این هدف رسیده اند و رهبران امارت اسلامی تلاش های خستگی ناپذیری انجام می دهند، تا افغانستان‌ در آینده از لحاظ اقتصادی به خودکفایی بی نظیری برسد، زیرا در طول 20 سال اخیر اشغالگری، افغان های میهن پرست با خانواده های خود با هم شروع به مهاجرت کرده بودند.

خاک افغانستان به دزدان و خائنان سپرده شده بود، دزدها بر منابع ملی و درآمدهای خارج نشین چنگ زده بودند، اما خدا را شکر، بخت خواب رفته کشور جنگ زده و افغان ها دوباره بیدار شد، به همین دلیل است که رهبران امارات تلاش می‌کنند تا از طریق خط آهن اقتصاد افغانستان در این قاره شکوفا می شود، تجارت از طریق آن توسعه می یابد، صادرات با آن افزایش می یابد و عواید ملی دولت با آن افزایش می یابد.

همچنین نقش مهمی در تامین زمینه کار برای مردم دارد. این در شرایطی است که اخیراً تجارت افغانستان با تعدادی از کشورها از طریق خط آهن افزایش یافته است و در چهار سال آینده سطح تجارت بین افغانستان و آسیای مرکزی و جنوبی نیز افزایش خواهد یافت.

منبع: روزنامه شریعت

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x