تامین امنیت هم وابسته به عدالت است

از آنجایی که هر گروه در جامعه بشری نیازها و مشکلات خاص خود را دارد و پس از آن هرکس برای حل مشکلات خود سعی در بدست آوردن ابزار و وسایل مادی دارد، به همین دلیل رقابت، مخالفت و دشمنی در میان آنها به وجود می آید. اینکه در عصر حاضر حکومت های هر کشوری بر اکثر ابزار و سرمایه های ملی تسلط دارند و بنا به اقتضای فطرت بشری عموماً هر مسئولی سعی می کند از خود، خانواده، قریه، ولسوالی و بیش از هرکس دیگری محافظت کند.

بر این اساس از همین جا اختلاف و حسادت بین حکومت و مردم به وجود می آید. این مخالفت در نهایت منجر به سرکشی از قوانین حکومت و پیوستن به گروه های دیگر می شود که در نهایت منجر به تخریب امنیت می شود. بنابراین، بزرگترین وظیفه حاکمان این است که هرگز اصل عدالت را در بین مردم نادیده نگیرند و گمان نکنند که در بین مردم کسی نخواهد بود که بر اعمال آنها در زمینه مالی نظارت کند.

زیرا وسایل معلوماتی امروزی این توانایی را دارند که حتی قدرتمندترین افراد را شرمنده و مورد سرزنش کل ملت قرار دهند. به همین دلیل است که مردم در هر کشوری از مسئولان خود می پرسند که آنها در بیت المال کشور چه تصرفاتی دارند؟ آیا هر منطقه از کشور، ساکنان آن و مشکلات اقلیمی و جغرافیایی آنها را در نظر گرفته اید؟

آیا به افزایش و کاهش جمعیت ولایات مختلف توجه کرده اید و آیا این گونه نیست که جمعیت زیادی از یک منطقه محروم باشند و تعداد کمی از مردم در منطقه دیگر به خوبی مورد توجه قرار گرفته و از جمعیت تسهیلات زیادی برخوردار شده باشند. بخشی از بیت المال یعنی مردم عموماً روی این مسائل مادی تکیه می کنند و اصلی ترین نقطه اختلاف با مسئولان همین است.

آن وقت اگر عوام این نوع رفتار تبعیض آمیز حاکمان خود را ببینند و بی عدالتی را ببینند، ممکن است به هیچ وجه به حکومت اعتبار نکنند، اما همیشه مخالفت می کنند و دشمنی می کنند. به طور خلاصه، عدالت اجتماعی، پیشرفت متوازن همه مناطق و عدالت کامل در توزیع منابع بین همه مردم تضمین کننده امنیت و از بین بردن خشونت است.

منبع: شریعت دیلی

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x