تعطیلی ۳۲۰ مرکز صحی در افغانستان: توقف کمک‌های آمریکا میلیون‌ها نفر را از خدمات درمانی محروم کرد

شبکه صحی افغانستان که متشکل از چندین نهاد بین‌المللی و سازمان‌های غیردولتی است، در گزارشی اعلام کرده که توقف کمک‌های آمریکا به اکثریت کشورها و نهادهای جهانی، تأثیر منفی بر بخش صحی افغانستان گذاشته است.

هلت کلستر که متشکل از سازمان‌های بین‌المللی از جمله برخی نهادهای سازمان ملل است، تمرکز اصلی خود را بر بخش صحت در کشورهای مختلف قرار داده است. در گزارش این نهاد آمده که قطع کمک‌های جهانی از سوی آمریکا منجر به تعطیلی بیش از ۳۰۰ مرکز صحی در افغانستان شده و در نتیجه، ۲.۵ میلیون افغان از دسترسی به خدمات صحی محروم شده‌اند.

بخشی از این گزارش تصریح می‌کند: «توقف کمک‌های جهانی از سوی آمریکا باعث تعطیلی ۳۲۰ مرکز صحی در ۳۱ ولایت افغانستان شده است. برای فعال‌سازی مجدد این مراکز، نیاز به هماهنگی قوی میان شرکای کمک ‌رسان وجود دارد.»

پزشکان با توجه به این آمار، نسبت به تعطیلی مراکز صحی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده‌اند که این وضعیت می‌تواند باعث کاهش دسترسی مردم در مناطق دورافتاده به خدمات صحی شود. همچنین، احتمال افزایش میزان مرگ ‌ ومیر به دلیل عدم دسترسی به درمان وجود دارد.

داکتر کمین ساپی می‌گوید: «به دلیل وضعیت سیاسی یا سایر مشکلات، اگر خدمات صحی در داخل کشور متوقف شود، این مسئله به نفع مردم و بخش صحی افغانستان نخواهد بود. در نتیجه، وضعیت صحی وخیم‌تر شده و به دلیل نبود امکانات درمانی، نرخ مرگ‌ومیر افزایش خواهد یافت. همچنان، همان‌طور که مشاهده می‌شود، میزان مرگ ‌و میر مادران و نوزادان نیز افزایش یافته که یکی از دلایل آن می‌تواند همین مسئله باشد. ما از سازمان‌های صحی بین‌المللی می‌خواهیم که کمک‌های خود را همانند گذشته ادامه دهند و برنامه‌های تعلیق‌شده را دوباره آغاز کنند.»

داکتر عبدالرزاق احمدزی نیز تأکید دارد: «در بسیاری از ولایات، اکثر کلینیک‌هایی که توسط مؤسسات بین‌المللی اداره می‌شدند، اکنون بسته شده‌اند. ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که این مشکل را حل کند. در مناطقی که این کلینیک‌ها خدمات ارائه می‌دادند، به ‌ویژه در بخش صحت مادران و نوزادان، باید از افزایش مشکلات جلوگیری شود.»

در این زمینه، خبرنگاران نظر وزارت صحت عامه را جویا شده‌اند، اما مسئولان این وزارت پاسخی ارائه نکرده‌اند.

حدود یک هفته پیش، سازمان جهانی صحت (WHO) اعلام کرده بود که در افغانستان، از هر ۱۰۰ هزار زن، بیش از ۶۰۰ نفر به دلیل عدم دسترسی به خدمات صحی کافی، حین زایمان جان خود را از دست می‌دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x