تلفات افرادی ملکی در افغانستان در نیمه اول سال ۲۰۲۱ به سطح رکورد آن رسیده است.

ریس بخش حقوق بشر یوناما فیونا فریزر میگویید:

پس از ماه می، هنگامی که نیروهای نظامی بین المللی شروع به بیرون شدن نمودند و جنگ در پی حملات طالبان شدت گرفت، یوناما افزایش شدید در کشته و زخمی شدن افغانها را در مقایسه با چهار ماه گذشته ثبت کرد.

گزارش وسط سال حفاظت از افرادی ملکی در درگیری های مسلحانه سال ۲۰۲۱ تلفات بیش از ۵۰۰۰ تن از افرادی ملکی را ثبت نموده است که ۴۷ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۰ را نشان میدهد. چنین افزایشی در اسیب وارده به افرادی ملکی در هر زمان نگران کننده است اما نگرانی بیشتر اینست که جنگ به مناطق پرجمعیت و شهرها در حال نزدیک شدن است.

یوناما تعداد فزاینده تلفات افرادی ملکی را به همه جوانب درگیر، طالبان، داعش- شاخه خراسان و نیروهای امنیت ملی افغانستان نسبت داده است. طی شش ماه گذشته، آنچه ما دیدیم درگیری است که در آن أفغانها – با استفاده از مواد تعبیه شده انفجاری، جنگهای زمینی، قتل های هدفمند و حملات هوایی افغانها را میکشند.
 
زنان و کودکان نزدیک به نیمی از تلفات افرادی ملکی را تشکیل میدهند. خسارات وارده بر آنها به ویژه در هنگام جنگ های زمینی، هنگامی که بسیاری در خانه های خود پناه می بردند اما با خمپاره و توپخانه کشته یا زخمی شدند، بسیار سنگین بود – جنگ های زمینی دو سوم تلفات افرادی ملکی را تشکیل میدهند.
 
یوناما از سرگیری حملات عمدی با انگیزه فرقه ای علیه اقلیت مذهبی مسلمان شیعه – و به ویژه جامعه هزاره را ثبت کرده است. مسولیت تقریبآ تمامی این حملات را داعش شاخه خراسان به عهده گرفته است.

تنها در ماه های می و جون، هشت حمله توسط مواد تعبیه شده انفجاری بالای بس های که اعضای جامعه هزاره را حمل میکردند صورت گرفته است. تکان دهنده ترین حمله به تاریخ ۸ می به مکتبی در کابل بود، زمانی که انفجار سه موادی تعبیه شده انفجاری سبب کشته  و زخمی ساختن صدها تن، از جمله دختران مکتب در هنگام ترک مکتب برای رفتن به خانه گردیدند – بیشتر آنها هزاره بودند.

بیش از ۲۰۰۰۰۰ افغان به دلیل درگیری ها آواره شده اند – یا به دلیل رسیدن جنگ به نزدیکی خانه های شان، یا به اثر پیشبینی از بدتر شدن اوضاع و رسیدگی به آن به دلیل تغییر در کنترول اراضی.

بر خلاف سال گذشته، زمانی که مردم افغانستان به صلح در کشور خود امیدوار بودند اکنون علاوه بر اینکه کاهش چشمگیری در خشونت به میان نیامد، افغان ها از خشونت، کشته و زخمی شدن، تخریب، آوارگی و یک سیستم حکومتداری با تخطی حقوق بشر و بدرفتاری در هراس اند.

ما مجدداً تکرار می کنیم، همه طرفها باید برای خاتمه بخشیدن به درگیری، احترام به حقوق بشر و کرامت مردم و مسول قراردان افرادی که مرتکب خشونت و بدرفتاری میشوند، اقدامات بیشتری انجام دهند.”

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x