تنش در کاخ سفید؛ ترامپ زلنسکی را بیرون کرد و قرارداد معدنی لغو شد

دیدار ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با دونالد ترامپ همتای آمریکایی‌اش به تنشی لفظی بین دو رهبر و جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا همراه بود و رئیس جمهور ایالات متحده به زلنسکی هشدار داد که یا «توافق کن یا روی کمک ما حساب نکن.»

زلنسکی در دیدار با همتای آمریکایی خود گفته است که نباید با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه «هیچ سازشی» صورت بگیرد و خواستار «تضمین» برای شروع مذاکرات صلح شد.

ترامپ تایید کرد که آمریکا به اوکراین سلاح خواهد داد، اما گفت امیدوار است که با رسیدن به صلح نیازی به سلاح بیشتر نباشد.

ترامپ در این دیدار به زلنسکی گفت: یا با توافق صلح موافقت می‌کنید، یا ما کنار می‌کشیم. شما در حال قمار با جنگ جهانی سوم هستید و باید از ما تشکر کنید، به ویژه که برگ‌های برنده در اختیار ندارید و نمی‌توانید بگویید آتش بس می‌خواهید یا نه. کشورت در مخصمه افتاده است و در جنگ پیروز نخواهید شد.

وی در ادامه افزود: اقداماتی که شما انجام می‌دهید، بی احترامی به آمریکاست. من می‌دانم که در حال پیروزی نیستید. اگر سلاح‌های ما نبود، این جنگ زودتر تمام می‌شد. اوکراین و روسیه نظامیان زیادی در جنگ از دست دادند.

ترامپ همچنین گفت: پوتین ممکن است توافقات را با رؤسای جمهور سابق نقض کرده باشد، ولی با من این کار را نخواهد کرد. من در صف روسیه نیستم، بلکه در صف آمریکا در راستای منافع جهان هستم.

زلنسکی هم در پاسخ به این طعنه ترامپ که اگر سلاح آمریکا نبود، جنگ اوکراین زودتر تمام می‌شد، گفت: در سه روز؟ من این حرف را پیشتر از پوتین شنیده بودم. باید ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین فراهم شود و نمی‌توان فقط از آتش بس سخن گفت.

وی افزود: ما با پوتین مذاکراتی انجام دادیم و توافق آتش بس را امضا کردیم، ولی پوتین آن را نقض کرد. پوتین قاتل و تروریست است و باید کشورمان و دموکراسی را نجات دهیم و امکان ندارد از خاک مان کوتاه بیاییم. روسیه ۲۰ هزار اوکراینی را ربوده و اسم‌های آنها را تغییر داده است.

زلنسکی تصریح کرد: امیدوارم توافق معادن گامی به سوی ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین باشد.

زلنسکی امیدوار است در میانه مذاکرات آمریکا و روسیه موفق به جلب نوعی ضمانت امنیتی برای کشورش شود. او می‌خواهد این ضمانت مبنای هر گونه توافق صلح باشد که به مذاکره گذاشته خواهد شد.

جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا هم در این دیدار به زلنسکی گفت که «تو در این دیدار حتی یکبار هم از آمریکا بابت کمک‌هایش تشکر نکردی.»

پس از این حواشی در کاخ سفید، امضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین لغو شده است.

کنفرانس خبری میان ترامپ و زلنسکی نیز لغو شده است.

فاکس نیوز خبر داده ترامپ از زلنسکی خواسته کاخ سفید را ترک کند. ترامپ گفته که زلنسکی آماده صلح با روسیه با دخالت آمریکا نیست.

پس از این دیدار ترامپ در شبکه اجتماعی خودش نوشت: «ما امروز یک جلسه بسیار معنادار در کاخ سفید داشتیم … من به این نتیجه رسیده‌ام که رئیس‌جمهور زلنسکی در صورت کمک‌های آمریکا برای صلح آماده نیست، زیرا او احساس می‌کند کمک‌های ما به او مزیت بزرگی در مذاکرات می‌دهد. آمریکا به دنبال چنین چیزی نیست … هر زمان او آماده صلح بود، می‌تواند به کاخ سفید بازگردد.»

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x