تهدیدی از جانب افغانستان نیست، سرمایه‌گذاری کنید

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان، روز جمعه  (۱۸ اگست) در هفتمین نمایشگاه واردات و صادرات آسیای جنوبی-چین و بیست و هفتمین نمایشگاه واردات و صادرات چین-کیونمینگ به‌صورت آنلاین سخنرانی کرد.

تلویزیون ملی افغانستان زیر نظر طالبان گزارش داد که مولوی عبدالکبیر در این سخنرانی ادعا کرده است که سیاست حکومت آن‌ها «اقتصاد محور» است.

او گفت که برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها باعث نزدیکی کشورهای منطقه می‌شود و طالبان به طرح کمربند و جاده چین و همکاری چین باور دارند و آماده ایجاد تسهیلات برای سرمایه‌گذاران خارجی‌اند.

مولوی عبدالکبیر ادعا کرد که هیچ تهدیدی از سوی افغانستان متوجه کشورهای منطقه و جهان نیست: «امارت اسلامی به حسن هم‌جواری، احترام متقابل، و مداخله نکردن در امور داخلی کشورهای دیگر باور دارد.»

هم‌زمان، سید محی‌الدین سادات، سفیر طالبان در چین، در نمایشگاه در شهر کیومینگ چین شرکت کرده است.

سفارت طالبان در چین در حساب اکس (توییتر سابق) نوشت که سید محی‌الدین ضمن اشاره به برگزاری نشست سه‌جانبه طالبان و پاکستان و چین، بر افزایش همکاری‌های مشترک با کشورهای منطقه‌ به‌ویژه چین در این نمایشگاه تاکید کرد.

او گفت: «اینک افغانستان بستر مناسبی برای اجرای پروژه‌های بزرگ اقتصادی است و افغانستان از موقعیت جغرافیایی استراتژیک بسیار خوبی در بخش ترانزیت و اتصال منطقه‌ای برخوردار است.»

چین رویای گسترش بیشتر تجارت در منطقه و جهان را دارد و یکی از پروژه‌ها طرح «یک کمربند، یک جاده» است. چین پایان ماموریت نظامی آمریکا در افغانستان در اگست ۲۰۲۱ را فرصتی برای خود می‌داند و یکی از دلایل ارتباط نزدیک با طالبان همین موضوع است.

چین و سرمایه‌گذاران آن کشور علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان‌اند و می‌خواهند روی معادنی سرمایه‌گذاری کنند که در کوتاه‎‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری می‌رسد، چون از دوام درازمدت حکومت طالبان اطمینان کامل ندارند.

از سویی نیز چین از گسترش فعالیت‌های تروریستی در پاکستان و نزدیک به مرز خود با افغانستان نگران است و صریحا از طالبان خواسته است که تهدید علیه منافع چین را برطرف کنند.

جنگجویان اویغور در افغانستان حضور دارند و گفته می‌شود که بیشترین حضورشان در استان بدخشان در شمال‌شرقی آن کشور و هم‌مرز با چین است. در پی سرنگونی حکومت پیشین افغانستان، طالبان همه زندانیان را آزاد کردند. در جمع آزادشدگان، جنگجویان شاخه خراسان دولت اسلامی و اویغورها نیز بودند.

چین با وجود اینکه در تماس و تعامل با حکومت طالبان است، گامی برای به رسمیت شناختن این حکومت برنداشته است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x