تهدیدی از جانب افغانستان نیست، سرمایه‌گذاری کنید

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان، روز جمعه  (۱۸ اگست) در هفتمین نمایشگاه واردات و صادرات آسیای جنوبی-چین و بیست و هفتمین نمایشگاه واردات و صادرات چین-کیونمینگ به‌صورت آنلاین سخنرانی کرد.

تلویزیون ملی افغانستان زیر نظر طالبان گزارش داد که مولوی عبدالکبیر در این سخنرانی ادعا کرده است که سیاست حکومت آن‌ها «اقتصاد محور» است.

او گفت که برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها باعث نزدیکی کشورهای منطقه می‌شود و طالبان به طرح کمربند و جاده چین و همکاری چین باور دارند و آماده ایجاد تسهیلات برای سرمایه‌گذاران خارجی‌اند.

مولوی عبدالکبیر ادعا کرد که هیچ تهدیدی از سوی افغانستان متوجه کشورهای منطقه و جهان نیست: «امارت اسلامی به حسن هم‌جواری، احترام متقابل، و مداخله نکردن در امور داخلی کشورهای دیگر باور دارد.»

هم‌زمان، سید محی‌الدین سادات، سفیر طالبان در چین، در نمایشگاه در شهر کیومینگ چین شرکت کرده است.

سفارت طالبان در چین در حساب اکس (توییتر سابق) نوشت که سید محی‌الدین ضمن اشاره به برگزاری نشست سه‌جانبه طالبان و پاکستان و چین، بر افزایش همکاری‌های مشترک با کشورهای منطقه‌ به‌ویژه چین در این نمایشگاه تاکید کرد.

او گفت: «اینک افغانستان بستر مناسبی برای اجرای پروژه‌های بزرگ اقتصادی است و افغانستان از موقعیت جغرافیایی استراتژیک بسیار خوبی در بخش ترانزیت و اتصال منطقه‌ای برخوردار است.»

چین رویای گسترش بیشتر تجارت در منطقه و جهان را دارد و یکی از پروژه‌ها طرح «یک کمربند، یک جاده» است. چین پایان ماموریت نظامی آمریکا در افغانستان در اگست ۲۰۲۱ را فرصتی برای خود می‌داند و یکی از دلایل ارتباط نزدیک با طالبان همین موضوع است.

چین و سرمایه‌گذاران آن کشور علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان‌اند و می‌خواهند روی معادنی سرمایه‌گذاری کنند که در کوتاه‎‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری می‌رسد، چون از دوام درازمدت حکومت طالبان اطمینان کامل ندارند.

از سویی نیز چین از گسترش فعالیت‌های تروریستی در پاکستان و نزدیک به مرز خود با افغانستان نگران است و صریحا از طالبان خواسته است که تهدید علیه منافع چین را برطرف کنند.

جنگجویان اویغور در افغانستان حضور دارند و گفته می‌شود که بیشترین حضورشان در استان بدخشان در شمال‌شرقی آن کشور و هم‌مرز با چین است. در پی سرنگونی حکومت پیشین افغانستان، طالبان همه زندانیان را آزاد کردند. در جمع آزادشدگان، جنگجویان شاخه خراسان دولت اسلامی و اویغورها نیز بودند.

چین با وجود اینکه در تماس و تعامل با حکومت طالبان است، گامی برای به رسمیت شناختن این حکومت برنداشته است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x