جنگ بایدن در خانه بر سر افغانستان تازه آغاز شده است!

هر سه رئیس جمهور پیشین ایالات متحده پیش از جو بایدن، یعنی جورج دبلیو بوش، باراک اوباما و دانلد ترامپ می بایست تصمیم می گرفتند که در مورد تلاش های ناموفق ملت سازی ایالات متحده در افغانستان چه باید بکنند!

هرکدام تصمیم گرفتند جنگی غیرقابل پیروزی را طولانی کنند. آنها این کار را کردند زیرا اعتقاد داشتند کمی تلاش بیشتر باعث تغییر روند کار خواهد شد یا اینکه سیاست خارجی مناسب برای پایان دادن به جنگ را نداشتند!

اما بایدن اعلام کرده است که نیروهای جنگی آمریكا تا ۱۱ سپتمبر افغانستان را ترك خواهند كرد. او تشخیص داد كه درخواست برای عقب نشینی مبتنی بر شرایط چندان منطقی نیست، زیرا شرایط تعیین شده فراتر از حد توان كشور است و این سیاست باعث می شود كه آمریكا برای همیشه در آنجا بماند!

تصمیم بایدن هم شجاعانه و هم صحیح بود، اما او اکنون با موج بی پایان منتقدانی رو به رو می شود که معتقد بودند می توان به گونه ای در این جنگ پیروز شد!

اما چرا تصمیم بایدن تصمیم درستی است؟ زیرا بیشتر ماندن نمی تواند نتیجه جنگ را تغییر دهد. در واقع وزارت دفاع ایالات متحده می دانست که جنگ چقدر بد در جریان است، اما این موضوع را به مردم اعلام نکرد!

هر چند ممکن است اتفاقات بدی پس از خروج در پیش رو باشد! دولت افغانستان ممکن است سقوط کند، طالبان ممکن است کنترل امور را در کابل و شاید کل کشور دوباره بدست آورند، شرایط حقوق بشر تقریبا بدتر خواهد شد و القاعده یا داعش می توانند تا حدودی در منطقه فعالتر شوند!

حتی ممکن است یکی از این گروه های افراطی تروریستی موفق شود چند آمریکایی را بکشد، احتمالا اینجا در خود ایالات متحده! هر زمان چنین اتفاقاتی رخ دهد، منتقدان سریعا بایدن را تقبیح می کنند و سعی می کنند او را مقصر بدانند!

ترس از پایان دادن به جنگ در افغانستان تاثیرات منفی جدی بر موقعیت کلی ژئوپلیتیک ایالات متحده دارد که به طور قطع اشتباه است. پایان دادن به مشارکت آمریکا در جنگ افغانستان به تیم بایدن اجازه می دهد تا ضمن بازسازی منابع واقعی قدرت و نفوذ ایالات متحده، اقتصادی پویا و جامعه ای منسجم و عادلانه با متحدان در مناطق حساس تر مانند شمال شرقی و جنوب شرقی آسیا داشته باشد!

استراتژی در واقع تعیین اولویت ها است. هیچ کشوری حتی ایالات متحده که هنوز هم قدرتمند است نمی تواند هر کاری را که می خواهد انجام دهد. بنابراین باید انتخاب کند که در کجا و چگونه سرمایه گذاری کند، با چه کسی باید متحد شود و در صورت لزوم کجا و برای چه مدت باید جنگید!

با پایان دادن به جنگی که ایالات متحده هرگز پیروز آن نمی شد و نتیجه آن نه برای رونق و نه برای امنیت این کشور حیاتی نبود، بایدن گام مهمی در جهت بازگرداندن جلوه ای از واقع گرایی به استراتژی بزرگ ایالات متحده برداشت!
فارن پالیسی
۲۰۲۱/۱۶/۴

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x