دهلیز واخان تحت کنترول افغانستان بوده و محفوظ است

دهلیز واخان که راه ارتباطی افغانستان با چین و تاجکستان است، مقامات امارت اسلامی آنرا یک منطقه استراتیژیک برای افغانستان و حیثیت کشور می‌دانند.

اخیراً در برخی شبکه های اجتماعی در مورد واخان شایعات مبنی بر آمدن سربازان پاکستانی به آنجا منتشر شده است که از سوی حکومت سرپرست افغانستان رد و شایعه خوانده شد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست در گفتگو با تلویزیون شمشاد، دهلیز واخان را برای افغانستان مهم و حیاتی خوانده و شایعات ورود عساکر پاکستانی از این مسیر به کشور را رد کرد.

مجاهد در این مورد می‌گوید:« واخان مانند بقیه مناطق افغانستان جزء قلمرو افغانستان است، این مکان یک قلمرو بسیار مهم، استراتیژیک و تاریخی است. ما نمی خواهیم در مورد شایعات و تبلیغات رسانه های اجتماعی بحث کنیم، اما همانطور که قبلاً گفته ام، تمام جغرافیای افغانستان تحت کنترول و حفاظت است و به کسی آسیب نمی رسد.»

تحلیلگران سیاسی نیز راه واخان را برای افغانستان حیاتی دانسته و حکومت سرپرست و ملت را موظف به حفاظت از آن می دانند.

آنها از حکومت سرپرست می‌خواهند که به آن دسته از افراد و گروه هایی که در صدد حمله و یا تحت سلطه درآوردن خاک افغانستان هستند، پاسخ دندان شکن بدهد.

توریالی زازی، تحلیلگر سیاسی می‌گوید:« وزارت دفاع افغانستان مسوولیت دارد تا نیروهای سرحدی خود را در حدود اربعه تقویت کرده و یک قطعه ویژه را در واخان تعیین کند تا از این همه تبلیغات و شایعات جلوگیری شود. از سوی دیگر، اگر پنجاب یا پاکستان این اقدام نادرست را علیه خاک افغانستان انجام دهند، باید پاسخ قاطع به آنها داده شود.»

عزیز معارج، دیپلومات پیشین می‌گوید:« واخان نه تنها برای افغانستان بلکه برای منطقه نیز یک نقطه استراتیژیک است و برای افغانستان حیثیت حیاتی دارد. بنابراین حفاظت و نگهداری از این مکان و تمامیت ارضی وظیفه حکومت و ملت است؛ خاک مقام و منزلت ناموس را دارد. پس پاکستان، چین و روس ها نمی توانند این جا را بگیرند، این تبلیغات پنجاب و آی اس آی است. اینجا چیزی نیست و اردو پاکستان نمی تواند بیاید. آنها می دانند که افغان ها یک مشت خاک را به کسی نمی دهند و اگر چنین اتفاقی بیفتد حتی از سر خود می‌گذرند.»

اگرچه قبل از این برخی از کشورهای همسایه به ویژه پاکستان نگرانی های خود در مورد تهدید امنیتی از سوی افغانستان شریک ساختند، اما حکومت سرپرست امارت اسلامی هر بار این ادعاها را رد کرده است.

به گفته ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست، پاکستان در تلاش است تا افغانستان را مسوول ناکامی های خود در تامین امنیت بداند. مجاهد می‌افزاید، مشکل امنیتی پاکستان مسئله داخلی آنها است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x