راه‌های آسایش و خودکفایی مردم افغانستان

در رسانه های جمعی کشور درباره زراعت و هر نوع پیشرفت اقتصادی بسیار گفته و نوشته می شود، اما ما هنوز کم است و این موضوع را تا زمانی که همه ثروتمندان، مسئولان و سرمایه گذاران به آن توجه کنند می خواهیم بیان کنیم،‌ و و از این طریق می توان به ملت فقیر و رنجدیده افغانستان تغذیه مناسب رساند.

زیرا روشن است که این ملت فقیر و مظلوم ما از گذشته آماج ظلم و آزار مهاجمان خارجی بوده است و گاه مورد هدف دیکتاتورها و مستبدان قرار گرفته اند و گاهی نیز حاکمان آنها را مورد خشونت قرار داده اند و اکنون در آستانه تحریم های ناعادلانه بین المللی قرار دارند و به همین دلیل است که فرصت مناسبی برای کار و فعالیت پیدا نکرده اند.

بنابراین، اکنون که همچنان با تحریم های بین المللی مواجه هستیم، بانک ها و تجارت اقتصادی ما مشکل دارند، صادرات ما بازار ندارد و واردات ما محدود به مجوز خارجی ها است در صنعت و معدن هم به دیگران احتیاج داریم و شرکت های خارجی به دلیل تحریم ها و مشکلات دیگر در افغانستان مطمئن نیستند خوب است که کمر همت بسته و در این زمین به اندازه ای غذا تولید کنیم که کودکان مان شب را گشنه صبح نکنند.

شایان ذکر است هموطنان عزیز اصرار بسیاری از مخصصین زراعت را شنیده و خوانده اند که می گویند زراعت باید ماشینی و مدرن شود! اما نظر ما این است که اولین قدم برای پیشرفت در این زمینه این است که مزارع خود را با آب رودخانه هایمان آبیاری کنیم، نه این که از آب های زیر زمینی که هزاران سال ذخیره شده اند استفاده کرده و سطح آب را هر روز پائین تر کنیم.

مرحله دوم تهیه تخم های اصلاح شده و تحویل آن به دهقانان است، سوم جلوگیری از مرض و آفات چهارم تنظیم تقاضا و عرضه بازار در زراعت محصولات مختلف در یک کشور است. راه پنجم این است که باید سردخانه برای محافظت از میوه ها و سبزیجات فاسد شدنی استفاده کرد. اینها تنها چند نکته است که بخش کشاورزی ما را به نحو بسیار خوبی بهتر کرده می تواند و دهقانان را از تاوان نجات می دهد.

بیایید اول از همه از زمین و آب روان خود برای آسایش و خودکفایی هموطنان مان استفاده کنیم، این قطعاً بزرگترین حوزه اقتصادی ماست که میلیون ها نفر را استخدام می کند و تحریم های بین المللی بر آن تأثیری ندارد.

منبع: شریعت دیلی

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x