سیگار در این گزارش ماهه که به کانگرس ارائه شده است، گفته که تعداد محدودی از اعضای اردو پیشین افغانستان به گروه های مسلح ضد امارت اسلامی مانند داعش، مقاومت و گروه های به نام آزادی افغانستان پیوسته اند. در بخشی از این گزارش آمده است:« در سه ماه گذشته تعداد محدودی از نیروهای اردو پیشین افغانستان به گروه داعش، مقاومت و تعداد بسیار محدودی به گروه به نام آزادی افغانستان پیوسته اند. تاکنون معلوماتی در دست نیست که نیروهای اردو پیشین در سه ماه گذشته به کشورهای دیگر فرار کرده اند یا خیر؟»
وال استریت ژورنال نیز در نوامبر سال گذشته گفته بود که اعضای اردو پیشین افغانستان با گروه های مسلح ضد امارت اسلامی یکجا می شوند ، اما اکنون سیگار تعداد محدودی را نشان می دهد. در گزارش سیگار گفته شده، با وجود اینکه امارت اسلامی هنوز توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، اما مشغول تقویت روابط با سایر کشورها به ویژه کشور های منطقه است.
در بخشی از این گزارش آمده است:« بر اساس معلومات سازمان ملل، طالبان در سه ماه گذشته روابط اقتصادی و سیاسی خود را با کشورهای منطقه تسریع کرده است. اگرچه هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته است، اما برخی از آنها در کشورهای خود دیپلومات های طالبان را پذیرفته اند.»
در این گزارش تفصیلی ۳ ماهه، به اقدامات امارت اسلامی نیز اشاره شده که هدف آن تقویت اداره منطقه ای در ولایات یاد شده است. بر اساس این گزارش، به جای شوراهای ولایتی، شوراهای علما تشکیل شده که مسوولیت آن به عهده وزارت ارشاد، حج و اوقاف است.
بخشی از گزارش:« سازمان ملل متحد میگوید که طالبان بهمنظور فعالسازی و تقویت ادارات دولتی، رییسان پیشین را برکنار کرده و در عوض افراد خود را جایگزین آنها کردهاند تا مسايل داخلی را حل کنند. به جای شوراهای ولایتی، شوراهای علما برای نظارت بر فعالیت ادارات ولایتی ایجاد شده است.»
وزارت امور خارجه امریکا در این گزارش به سیگار گفته است که با وجود اینکه در موضوع به رسمیت شناختن، امارت اسلامی هیچ پیشرفتی نداشته است، اما در مورد بسیاری از موضوعات با رهبران طالبان گفتگو شده است. امنیت اتباع امریکایی، حکومت همه شمول، وضعیت بشری و اقتصادی، مبارزه علیه تروریزم، خروج امن اتباع خارجی و افغانها و حمایت از حقوق بشر مواردی است که در این ربع سال ۲۰۲۲ میان ایالات متحده و امارت اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.