طالبان:نشر ویدیو های قاچاق تسلیحات نظامی به پاکستان پروپاگند است.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی و خبرنگاران در افغانستان، ویدیو‌های را به اشتراک گذاشته اند که در آن ادعا می‌شود، وسایط نظامی از قندهار به سوی سپین بولدک و از آنجا به پاکستان منتقل می‌شوند. 

در ویدیو‌هایی که گفته می‌شود از سوی باشنده‌های محلی ثبت شده، تانک‌های خاکی رنگ دیده می‌شوند که در موتر‌های بزرگ باربری قرار دارند. ادعا هم شده که این وسایط مربوط امریکا بوده.

چند کاربر دیگر شبکه‌های اجتماعی ادعا کرده اند که پاکستانی‌ها وسایط نظامی را از افغانستان به آنکشور انتقال می‌دهند. 

ذبیح‌الله مجاهد سخنگو و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان می‌گوید، این ویدیو‌ها تبلیغات اند و حقیقت ندارند: “این موضوع که گویا وسایل یا وسایط را به پاکستان انتقال می‌دهد، پروپاگندا است. ما در تلاش استیم در تمامی راه‌های که با پاکستان وصل است، یعنی مسئولین مرزی و کسانیکه وظیفه محافظت را دارند، آنها با جدیت متوجه استند که هیچ چیزی از خاک افغانستان به بیرون برده نشود. حتی کسی نمی‌تواند یک کیلوگرام آهن را بیرون کند.” 

مجاهد افزود که تنها پنج‌شنبه شب، یک موتر را در پکتیکا گرفتند که قصد داشت اسلحه را به سوی پاکستان انتقال دهد. 

شماری از رسانه‌ها دو هفته پیش گزارش دادند که پاکستان در حال خرید سلاح‌های به جا مانده نیرو‌های امریکایی در افغانستان است، و نمی‌خواهد این وسایل و جنگ افزار‌ها به دست تحریک طالبان پاکستانی بیفتد. 

جنرال فرانک مککنزی قوماندان عمومی فرماندهی مرکزی امریکا در ماه اگست امسال گفته بود، کشورش هنگام خروج از افغانستان، ۷۳ طیاره و اضافه از ۱۰۰ موتر و واسطه نظامی را تخریب کرد تا به گفته او، این وسایط از سوی طالبان استفاده شده نتوانند.

سیگار یعنی بازرس ویژه امریکا در امور بازسازی افغانستان، در ماه اگست آماری را نشر کرد که هنگام سقوط نظام پیشین، ۶ طیاره سوپر تکانو و ۱۷۴ هاموی اردوی افغانستان به دست طالبان افتادند.در گزارش همچنان گفته شده که سه طیاره ترانسپورتی و ۱۶۷ هلیکوپتر قوای هوایی پیشین افغانستان نیز برای طالبان باقی مانده اند. تا هنوز معلوم نیست که چه تعداد از این طیاره ها، هنگام سقوط کابل فعال بوده اند.

محمد رادمنش از جنرالان پیشین اردو که یک زمان سخنگوی وزارت دفاع افغانستان بود، به رادیو آزادی گفت که با سقوط حکومت گذشته، صد‌ها هزار میل اسلحه و هزاران واسطه و تجهیزات نیرو‌های پیشین به دست طالبان افتادند: “ایالات متحده امریکا و جامعه جهانی، برای نیرو‌های دفاعی و امنیتی افغانستان، اضافه از ۸۳ میلیارد دالر را هزینه کردند و به خریداری ۲۰ نوع سلاح پیاده و توپچی، انواع هاموی‌ها و زرهپوش‌های مدرن، وسایط و وسایل انجنیری، وسایط زرهی و رنجر‌ها برای انتقال پرسنل در افغانستان، که تعداد آن به ۲۲ هزار عراده می‌رسید، آماده ساختند. همچنان اضافه از ۵۳۰ هزار میل سلاح در افغانستان وجود داشت که برای دولت طالبان باقی ماند.” 

شفیع اعظم رئیس روابط اقتصادی وزارت خارجه حکومت طالبان در توییترش نوشته است، هر کسی که در سطح بالا و پائین در قاچاق اسلحه دست دارد، خائن است. به گفته او، مردم افغانستان به چنین افراد نیازی ندارند و جامعه باید از آنها پاکسازی شود.

اینسو شماری از کار بران شبکه‌های اجتماعی در پاکستان ادعا کرده اند که ویدیو‌های تازه نشر شده از انتقال وسایط نظامی، به سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ بر می‌گردد و به باور آنها، این زمانی بود که بارک اوباما رئیس جمهور پیشین امریکا برای آغاز خروج نیرو‌های کشورش از افغانستان دستور داده بود. 
پشتو رادیو آزادی
۲۰۲۱/۲۷/۱۱

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x