نشریه امریکایی لانگ وار ژورنال به خروج یک سال پیش نیروهای امریکایی از افغانستان پرداخته و نوشته است که یک سال پس از خروج پر هرج و مرج امریکا از افغانستان مقاومت در برابر رژیم طالبان در شمال این کشور سازماندهی شده و به یک چالش عمده برای طالبان مبدل شده است.
نشریه نوشته، زمانی که نیروهای امریکایی در ۳۰ اگست ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کردند، طالبان تلاش کردند که برای تسلط سرتاسری بر افغانستان، تمام مقاومت های باقی مانده را از بین ببرند و این گروه تا ششم سپتامبر تلاش کرد تا بقایای اردوی سابق و مقاومتگران از ولایت پنجشیر را یا به مخفی شدن وادار کند و یا هم آنها را وادار کند که از افغانستان به کشورهای دیگر بروند.
اما در ادامه می خوانیم که از اوایل بهار سال ۲۰۲۲، مقاومت سازمان یافته در برابر طالبان در پنج ولایت شمال افغانستان از جمله بدخشان، بغلان، کاپیسا، پنجشیر و تخار و یک ولایت شرقی ننگرهار شکل گرفت.
لانگ وار ژورنال نوشته که در حال حاضر جمع آوری اطلاعات دقیق در افغانستان زیر حاکمیت طالبان بسیار دشوار است زیرا به نوشته این نشریه تایید اطلاعات بدون حضور مطبوعات مستقل در مورد ادعا های طالبان و جبهه مقاومت دشوار شده است.
طالبان، مقاومت در برابر حکومت شان را ناچیز می خوانند و آن را چالش برانگیز نمی دانند، اما اقدامات این گروه چیزی دیگری را نشان می دهد.
اما لانگ وار ژورنال وضعیت در هفت ولسوالی مورد مناقشه از جمله چهار ولسوالی در پنجشیر، دو ولسوالی در بادغیس و یک ولسوالی در تخار را به بررسی گرفته و همچنین نوشته که هفده ولسوالی فعال در نبرد های چریکی را هم از جمله پنج در تخار، چهار در بغلان، سه ولسوالی در پنجشیر، دو ولسوالی در بدخشان، دو در کاپیسا و یکی هم در ننگرهار را ارزیابی کرده است.
در ادامه می خوانیم که سخنگویان و رهبران کلیدی طالبان، مقاومت در برابر حکومت شان را ناچیز می خوانند و آن را چالش برانگیز نمی دانند، اما اقدامات این گروه چیزی دیگری را نشان می دهد.
طالبان در تلاش برای سرکوب کردن شورش، شماری زیادی نیروهای کمکی را به پنجشیر و بغلان فرستاده اند و اخیراً ملا عبدالقیوم ذاکر معاون وزارت دفاع طالبان را به عنوان فرمانده نظامی ویژه در پنجشیر و ولسوالی اندراب بغلان گماشته اند.