مردم افغانستان از کشتار و ترورهای هدفمند به ‌ستوه آمده‌اند!

جنگ، کشتار، انتحار، انفجار، جاسازی ماین‌های مغناطیسی و در این اواخر ترورهای هدفمندِ خبرنگاران، علمای دینی، فعالین جامعه مدنی و روشن‌فکران در افغانستان، مردم این کشور را به‌ ستوه آورده است. روز و یا شبی نیست که شماری از میان این قشر ترور و یا زخمی نشوند.

جنگ، سال‌های متمادی است که در افغانستان جریان دارد و این جنگ، از تمام اقشار این سرزمین قربانی گرفته و اکنون نیز به گونه‌های مختلف، قربانی می‌گیرد.

صدای به ستوه آمدن مردم افغانستان و شکایت آنان از وضعیت موجود، در حالی بلندتر می‌شود که در یک سال گذشته، شمار زیادی از خبرنگاران، اهل رسانه‌ها، علمای دینی و فعالین جامعه مدنی این کشور توسط افراد ناشناس ترور شدند و این ترورهای هدفمند هر روز که می‌گذرد بیشتر شده و وحشت ایجاد می‌کند. 

وضعیت بد امنیتی و بیشتر شدن ترورهای هدفمند در افغانستان، باعث شد که حتی محمد‌اشرف غنی، رئیس‌جمهور این کشور به نهادهای امنیتی دستور بدهد که برای بهبود وضعیت، تدابیر جدی اتخاذ کنند و هرچه زوتر دست به کار شوند تا بساط ناامنی و ترورهای هدفمند برچیده شود اما باز هم در عمل دیده می‌شود که وضعیت امنیتی بدتر و ترورها بیشتر شده و دامنه‌اش به کل کشور رسیده است.

روز سه‌شنبه، ۱۲ حوت، بعد از ظهر، افراد ناشناس «مرسل وحیدی»، «سهدیه» و «شهناز»، سه کارمند تلویزیون «انعکاس» را که در بخش دوبله کار می‌کردند، در شهر جلال‌آباد، به ضرب گلوله ترور کردند.

بامداد دیروز (چهارشنبه، ۱۳ حوت) نیز مولوی فیض‌محمد فایض، رئیس پیشین شورای علمای ولایت کندز، توسط افراد ناشناس با ضرب گلوله در کابل ترور شد.

ظاهرا دیده می‌شود که این ترورهای هدفمند و برنامه‌ریزی شده‌، بدون آنکه عاملان آن دستگیر شوند ادامه دارد و اکنون آن‌چه که شهروندان افغانستان را بیش‌تر نگران ساخته، عدم دستگیری عاملین این ترورها و برعهده نگرفتن مسئولیت آن از سوی گروه‌های جنگی در این کشور است.

شهرزاد اکبر، رئیس کمیسیون مستقل حقوق‌بشر افغانستان در واکنش به ترور مولوی فیض محمد فیاض، که صبح روز چهارشنبه در کابل ترور شد، در توییترش نوشت: «در راه مسجد و در راه مکتب می‌کشند. در تظاهرات، دفتر، رستوران، مکتب، مسجد و در سالن عروسی می‌کشند. با همه تفاوت‌ها سرنوشت مشترک مردم ما در کشته شدن یا زیستن در هراس از کشته شدن است.»

بانو اکبر در ادامه نوشت: «زمین از خون ما سیر نخواهد شد تا جای تفنگ را گفت‌و‌گو نگیرد. یگانه جانب پیروز در جنگ، ویرانی‌ست.»

به ستوه رسیدن مردم از ترورهای هدفمند و دوام جنگ در این کشور در حالی است که گفت‌وگوهای دوحه پس از یک سال نیز نتوانسته جنگ و خشونت را در این کشور را خاتمه دهد و صلح را تامین کند، تا مردم به خواست و آرزوی دیرینه که داشتند دست پیدا کنند.

(ایندپندنت)
۲۰۲۱/۴/۳

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x