“تلاش گسترده ایالات متحده به نتیجه نرسیده است زیرا این تلاش برای ایجاد اعتماد به نفس در دولت افغانستان و نیروهای امنیتی آن بوده تا بتوانند از خود و منافع خود دفاع کند! اما با وجود حضور نیروهای آمریکایی برای تقریبا ۲۰ سال، واقعا نتوانسته است چنین کاری کند!”
“هنوز دلیلی برای ماندن در افغانستان وجود دارد. من فکر می کنم مهم است که منطق رئیس جمهور را برای تصمیم گیری در نظر بگیریم. حضور نظامی آمریکا افغانستان را به یک دموکراسی پایدار تبدیل نکرده، اما شما فقط یک انتخاب دارید. یا باید برای مدت نامحدودی بمانید و دولت و نیروهای امنیتی را پشتیبانی کنید و یا اینکه آنجا را ترک کنید!”
“بایدن مدتهاست که در مورد عقب نشینی مردد است. از این نظر ما نباید از تصمیم او تعجب کنیم. او در طول سال ها جلسات زیادی را به عنوان سناتور، معاون رئیس جمهور، کاندیدای ریاست جمهوری و سپس رئیس جمهور منتخب برگزار کرده و همه استدلال ها را شنیده است. اما باز هم منتقدانی هستند که استدلالهای معقولی را مطرح می کنند!
“او تصمیم گرفته که ادامه حضور بی فایده خواهد بود. اگر طالبان به کابل حمله کنند، حدود ۳ هزار نیروی آمریکایی چه کار می توانند بکنند و چه دستاوردی می توانند داشته باشند؟ فکر نمی کنم او پاسخ خوبی به این سوال از سوی ژنرال ها داشته و بنا بر این چنین تصمیمی گرفته است!”
“با خروج نیروهای آمریکایی طالبان می توانند باز هم تهدیدی برای ایالات متحده باشند. طالبان این فرصت را دارند. بدون نیروهای آمریکایی، مسلما دولت افغانستان به سختی دوام خواهد آورد. آنها ممکن است بتوانند به همان روش گذشته قدرت را در افغانستان بدست آوردند!”
“خروج پیامدهایی خواهد داشت و ممکن است باعث هرج و مرج شود. من فکر می کنم این مسئله برای پاکستان مشکل ساز خواهد شد و آنها مجبور خواهند شد که با پیامدهای هرج و مرج در کشور همسایه کنار بیایند!”
“طالبان کاملا روشن ساخته اند که آنها واقعا نمی خواهند به جز آمریکایی ها با نهاد دیگری صحبت کنند. اینکه آیا طالبان توافق می کنند که با دولت افغانستان صحبت کنند یا اینکه آنها به سادگی یک راه حل نظامی را دنبال می کنند یک سوال باز است! من فکر می کنم که بسیار مهم خواهد بود که ببینیم طالبان از نظر دیپلماتیک تا چه درجه ای تعهد دارند!”
“هنوز هم می توان به دموکراسی در افغانستان امیدوار بود. همیشه باید امیدوار بود. پیشرفت هایی صورت گرفته، اما به نظر من باید نگران آن تحولات و به طور گسترده تر چشم انداز دموکراسی حداقل در کوتاه مدت باشید!”
هاروارد پالیتیکس
۲۰۲۱/۲۳/۴