مقام ارشد روسیه: تحمیل “آیدیال” آمریکایی در افغانستان شکست خورد!

دیمیتری مدودف، نایب رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه، و رئیس جمهور سابق این‌کشور معتقد است که ایالات متحده چگونگی ایده های خود درباره نظم جهانی را به سایر کشورها تحمیل می کند.

در عین حال، به گفته مدودوف در بسیاری از کشورها “آیدیال” آمریکایی ریشه نمی گیرد واین تحمیل فقط منجر به تشدید بحران در خود ایالات می شود.

این سیاستمدار، به عنوان نمونه ، عملیات ۲۰ ساله واشنگتن در افغانستان را یادآوری کرد.

مدودف خاطرنشان ساخت: «تلاش برای ایجاد یک دولت در یک کشور شرقی بر اساس یک مدل غربی منجر به فروپاشی شد. با وجود میلیاردها دالر مصرف، سطح زندگی مردم دراین کشور جنگ زده  عملاً تغییر نکرده»

نایب رئیس شورای امنیت روسیه در ادامه  گفت،در حالی که  بیشتردر افغانستان مردم در فقر به زندگی خود ادامه می دهند ، فساد در دستگاه های دولتی مانند یک تومور سرطانی رشد کرد.

مدودف گفت که تلاش های آمریکا برای آموزش ارتش افغانستان نیز ناموفق بوده است. این سیاستمدار می گوید که بدون “شانه آمریکایی” ، حتی نظامیان آموزش دیده نمی توانند در برابر طالبان مقاومت کنند.

به گفته این سیاستمدار، دولت آمریکا در تلاش برای حفظ آبروی خود و به‌طور کلی جایگاه ناتو، از پذیرش شکست خودداری و در عوض از فرمول «هیچ کس ما را اخراج نکرد، به خواست خودمان می‌رویم» استفاده کرد.

وی افزود: با وجود این، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد عقب‌نشینی نیروها نه‌تنها به پایان کارزار افغانستان منجر می‌شود، بلکه پایان یک دوره عملیات نظامی بزرگ برای تغییر شکل دیگر کشورهاست.

به‌گفته معاون شورای امنیت روسیه، این اظهارات در اصل به معنای اعتراف صریح واشنگتن به فروپاشی راهبرد حضور نظامی و سیاسی خود در نقاط مختلف است.

مدودف گفت: هرجا آمریکایی‌ها سعی کردند کشور جدیدی بسازند، همیشه با مشکلاتی مواجه شدند. حقایقی که اکنون ثابت شده مستلزم گام‌های سیاسی متوازن و مطالعه عمیق تحولات گذشته است.

لازم به توضیح است که آمریکا بیست سال پیش به بهانه حملات ۱۱ سپتامبر به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در شهر نیویورک، همراه با متحدانش در ناتو، به افغانستان حمله نظامی کرد!

تاس نیوز اجنسی
۲۰۲۱/۱۱/۹

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x