نمایندگان بایدن اولین ملاقات حضوری با طالبان را داشتند

برای اولین بار پس از مرگ ایمن الظواهری، دو مقام ارشد دولت بایدن با رهبران طالبان دیدارهای رودرویی داشتند.

به گزارش نیویورک پست، دیوید کوهن، معاون رئیس سازمان استخبارات مرکزی آمریکا (سیا) و تام وست، مذاکره کننده وزارت امور خارجه، با عبدالحق واثق، رئیس استخبارات طالبان در دوحه قطر دیدار کردند. هیچ اظهارنظر رسمی از سوی سیا یا وزارت امور خارجه در مورد این دیدار وجود ندارد.

بر اساس گزارش سی ان ان، ایالات متحده طالبان را به “نقض آشکار و آشکار توافقنامه دوحه” متهم کرد. در توافق دوحه آمده بود که اگر نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شوند، طالبان تروریست‌ها را پناه نمی‌دهند.

حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکا رهبر القاعده در منزل رهایشی در کابل کشت، اما جمهوری خواهان از حضور او در کشور خشمگین شدند و نمایندگان مجلس، رئیس جمهور جو بایدن را به اتهام دروغ گفتن درباره گروه های تروریستی در منطقه مورد انتقاد قرار دادند.

بر اساس گزارش نیویورک پست، مایکل مک کال، نماینده جمهوری خواه ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در ماه آگست گفت: «رئیس جمهور بایدن به مردم آمریکا دروغ گفته است». همانطور که بایدن یک سال پیش به دروغ ادعا کرد، القاعده از افغانستان «رفته» است. و بدتر از آن، به رهبر القاعده که یکی از مغز متفکران 11 سپتامبر بود در شهر کابل، پناهگاه امن داده شد.

 

این نماینده مجلس گفت: “خروج پرشتاب و مرگبار ما از افغانستان، در را برای القاعده باز کرد تا آزادانه در داخل کشور فعالیت کند تا دوباره عملیات خارجی علیه ایالات متحده و متحدان ما انجام دهد.”

مایک والتز، عضو جمهوریخواه کنگره امریکا عنوان کرده است که چرا الظواهری به اندازه کافی برای رفتن به شهری با جمعیت 4 میلیون نفر، احساس امنیت می کرد؟

والتز در مصاحبه اش در فاکس نیوز گفت: “رهبر القاعده در کابل چه می کرد؟” «و بر اساس آنچه که من از تعدادی از افراد، هم در افغانستان و هم دیگر دوستانم می‌شنوم، او مدتی بود که آنجا بوده است. پس طالبان به او چه قولی دادند؟ چرا او اینقدر احساس راحتی می کرد که واقعاً در فضای باز باشد؟»

سناتور لیندسی گراهام (R-S.C.) همچنین عنوان می کند که اگرچه الظواهری کشته شده است اما آمریکایی ها باید همچنان تهدید القاعده در افغانستان را جدی بدانند.

گراهام افزود: «همانطور که گفتم وقتی دولت بایدن همه نیروهای ما را از افغانستان خارج کرد، این کشور بار دیگر به پناهگاه امن تروریسم تبدیل شد.»

کاخ سفید به عنوان نشانی از خیانت به اعتماد آمریکا، انتقال 3.5 میلیارد دالر – بخشی از بودیجه دولت افغانستان را که در بانک های ایالات متحده مسدود شده بود – به طالبان در ماه اگست متوقف کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x