هشدار از افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای در افغانستان

اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان نسبت به انتشار گازهای گلخانه‌ای در این کشور هشدار داده است.

براساس گزارش تازه این اداره، انتشار این گازها از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ در افغانستان ۱۴۰ درصد افزایش یافته است.

روح‌الله امین، رئیس تغییراقلیم این اداره روز یکشنبه (۲۲ حمل) پس از نشر دومین گزارش ملی تغییر اقلیم اداره ملی حفاظت محیط زیست گفت پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۵ در مقایسه با سال ۲۰۱۷ میلادی انتشار گازهای گلخانه‌ای ۲۱ درصد افزایش یابد.

او افزود: “هدف این گزارش این است که ما چگونه بتوانیم اولویت‌های خود را در قسمت کاهش گازهای گلخانه‌ای سازگار با تغییر اقلیم و سایر مواردی که به سطح ملی در ارتباط به تغییر اقلیم است، مشخص کنیم. این گزارش می‌تواند به عنوان یک گزارش مهم برای اقدامات بعدی تطبیق پروژه‌های کاهش و سازگاری مفید واقع گردد. با آن که افغانستان در انتشار گازهای گلخانه‌ای سهم بسیار پایینی دارد، یعنی ۰،۰۷ درصد سهم انتشار ما است، اما ما شدیداً از اثر تغییر اقلیم آسیب‌پذیر هستیم و این مسئله نگرانی برای ما است.”

به گفته آقای امین، هرچند افغانستان کشوری صنعتی نیست، اما درجه حرارت در افغانستان در ۲۶۰ سال اخیر، یعنی از زمان انقلاب صنعتی اروپا، ۱.۸ درجه سانتی‌گراد بالا رفته است. این میزان در مقایسه با دیگر مناطق جهان بیشتر است.

مسئولان اداره ملی حفاظت محیط زیست می‌گویند افغانستان عضو پیمان پاریس است که براساس آن متعهد بر کاهش ۱۳.۶ فیصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ میلادی می‌باشد.

از سوی دگر، یاسین ستیز، کارشناسان محیط زیست بالا رفتن میزان گازهای گلخانه‌ای در افغانستان را نگران‌کننده می‌داند و راه حل آن را چنین بیان می‌کند: “راه‌ حلش استفاده از حق کار به گونه‌ای است که افغانستان بتواند دادخواهی بکند و بتواند حق خود را از کشورهای صنعتی با توجه به مسایل حقوق بین‌المللی که در سطح جهانی وجود دارد، استفاده کند و تلاش کند تا از نهادهای کمک‌کننده و کشورهای صنعتی که کاربن آزاد می‌کنند، حق خود را بگیرد و در قسمت سرسبزی و سازگاری و مبارزه با تغییرات اقلیمی استفاده کند.”

به گفته مسئولان اداره حفاظت محیط زیست کشور، دومین گزارش تغییر اقلیم توسط متخصصان افغان از وزارتخانه‌ها و ادارات مختلف تحت نظارت اداره ملی حفاظت محیط زیست در چهارچوب تیم‌های ملی مطالعاتی از سال ۲۰۱۸ تاکنون تهیه شده و از سوی کنفدراسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد که افغانستان نیز عضویت آنرا دارد تأیید شده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x