“هشدار اینشتین درباره خطر تروریسم صهیونیستی در فلسطین – نامه‌ای به شپرد ریفکین، مدیر اجرایی گروه استرن”

۱۰ آپریل ۱۹۴۸

آقای شپرد ریفکین
مدیر اجرایی
دوستان آمریکایی مبارزان برای آزادی اسرائیل
۱۴۹ خیابان دوم،
نیویورک
جناب آقای محترم

زمانی که یک فاجعه واقعی و نهایی در فلسطین بر سر ما بیاید، اولین مسئول آن انگلیسی ها و دومین مسئول آن سازمان های تروریستی هستند که از صفوف خودمان ساخته شده اند. من حاضر نیستم کسی را با آن افراد گمراه و جنایتکار(گروه تروریستی منخایم بگین یا صهیونیستها) مرتبط ببینم.

با احترام
آلبرت اینشتین

این نامه به نظر می‌رسد بخشی از مکاتبات اینشتین در مورد وضعیت فلسطین و گروه‌های شبه‌نظامی آن زمان باشد. آیا مایلید اطلاعات بیشتری درباره پس‌زمینه این نامه دریافت کنید؟

این نامه به نظر می‌رسد نامه‌ای از آلبرت اینشتین باشد که درباره گروه‌های شبه‌نظامی یهودی در سال 1948 هشدار داده است.

این نامه، که به آلبرت اینشتین نسبت داده شده است، ظاهراً بخشی از نامه‌ای است که او در ۱۰ آپریل ۱۹۴۸ به شپرد ریفکین، مدیر اجرایی گروهی به نام “دوستان آمریکایی مبارزان برای آزادی اسرائیل” نوشته است.

زمینه تاریخی نامه
اینشتین، اگرچه از تشکیل یک دولت یهودی حمایت می‌کرد، اما با روش‌های خشونت‌آمیز برخی گروه‌های صهیونیستی، از جمله ایرگون و لحی (Lehi) که به نام “گروه اشترن” نیز شناخته می‌شد، مخالف بود. این گروه‌ها در دوره قیمومیت بریتانیا بر فلسطین (۱۹۲۰-۱۹۴۸) دست به اقدامات نظامی و تروریستی می‌زدند تا اشغال بریتانیا را پایان دهند و یک دولت یهودی ایجاد کنند.

در زمان نگارش این نامه، جنگ داخلی فلسطین در جریان بود و گروه‌های یهودی، از جمله هاگانا، ایرگون و لحی، درگیر درگیری‌های مسلحانه با نیروهای عربی و بریتانیایی بودند. یکی از مهم‌ترین رویدادهای این دوران، قتل‌عام دیر یاسین (۹ آپریل ۱۹۴۸) بود، که در آن نیروهای ایرگون و لحی بیش از ۱۰۰ فلسطینی (از جمله زنان و کودکان) را در روستای دیر یاسین کشتند. این حادثه باعث افزایش تنش‌ها شد و پیامدهای گسترده‌ای در درگیری‌های عرب‌ها و یهودیان داشت.

موضع اینشتین
اینشتین از مخالفان سرسخت تروریسم صهیونیستی بود و بارها در نامه‌ها و سخنرانی‌های خود نسبت به روش‌های خشونت‌آمیز گروه‌هایی مانند ایرگون و لحی هشدار داده بود. او این گروه‌ها را “فاشیست” و تهدیدی برای آینده اخلاقی و سیاسی دولت یهودی می‌دانست. اینشتین همچنین در سال ۱۹۴۸، همراه با دیگر روشنفکران یهودی، نامه‌ای به نیویورک تایمز نوشت و رهبران ایرگون، از جمله مناخم بگین (که بعدها نخست‌وزیر اسرائیل شد) را به‌عنوان «خطرناک‌ترین تهدید برای صهیونیسم» معرفی کرد.

اهمیت نامه
این نامه و مواضع مشابه اینشتین نشان می‌دهند که همه یهودیان و صهیونیست‌ها موافق روش‌های خشونت‌آمیز گروه‌های مسلح نبودند. بسیاری از شخصیت‌های برجسته یهودی، از جمله اینشتین، به دنبال راه‌حلی صلح‌آمیز و دیپلماتیک برای مسئله فلسطین بودند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x