براساس نوشته اخیر نشریه کانورسیشن، منحل سازی سازمان کمکهای بینالمللی ایالات متحده (USAID) ضربهای جدی به قدرت نرم ایالات متحده وارد میکند و برای بسیاری از کشورهای فقیر که این سازمان به آنها کمکهای انسانی، بهداشتی و آموزشی ارائه میدهد، فاجعهبار خواهد بود.
یکی از کشورهایی که شهروندان آن پیامد منفی و اصلی این موضوع را تحمل خواهند کرد، افغانستان است.
براساس گزارشهای سازمان ملل، بیش از نیمی از جمعیت ۴۰ میلیون نفری افغانستان به کمکهای بینالمللی برای بقا نیاز دارند. بیشتر افراد باقیمانده به سختی درآمد کافی برای زندگی خود به دست میآورند.
سازمان انکشاف بین المللی ایالات متحده امریکا نقش حیاتی در کاهش مشکلات افغانها از زمان خروج سریع ایالات متحده و متحدانش از کشور و بازگشت طالبان به قدرت در میانه سال ۲۰۲۱ ایفا کرده است.
از آن زمان، ایالات متحده بزرگترین کمککننده به افغانستان بوده و مبلغ ۳.۷۱ میلیارد دالر را از طریق سازمانهای زیربط ملل متحد و سایر سازمانهای بینالمللی به افغانستان ارسال کرده است. USAID مسئول تحویل بخش زیادی از این کمکها بوده است. تاثیرات این کاهشها در حال حاضر احساس میشود.
کمکهای ایالات متحده، همراه با کمکهای سایر سازمان ها و کشورهای مساعدت کننده، در جلوگیری از قحطی گسترده نقش حیاتی داشته است.
با این حال، این تلاشها باید به گونهای مدیریت شوند که مردم نیازمند افغانستان از آن محروم نشوند.
اقتصاد افغانستان، صنایع، پروژههای بازسازی و فرصتهای شغلی عملاً فروپاشیدهاند، در حالی که بسیاری از مکاتب بسته شدهاند یا به مدارس دینی تبدیل شدهاند.
برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) برآورد کرده است که در سه سال گذشته، اقتصاد افغانستان ۲۷٪ با بیکاری و تورم بسیار بالا کاهش یافته است.
شرایط زندگی آنقدر وخیم است که برخی خانوادهها برای تأمین غذا برای باقیمانده خانوادههایشان، فرزندان خود را به فروش می رسانند.