یافته‌های کمیسیون حقوق بشر؛ طالبان در اسپین بولدک بدون “اعتنا و التزام” به قتل و کشتار پرداخته اند!

کمیسیون مستقل حقوق بشر با نشر یک بیانیه اعلام کرد که به‌دنبال سقوط ولسوالی اسپین‌بولدک ولایت قندهار به‌دست گروه طالبان و نشر گزارش‌هایی مبنی بر کشتار افراد غیر‌نظامی توسط این گروه، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، با توجه به اهمیت این مسأله و به‌رغم محدودیت‌ها و دشواری‌های ناشی از وضعیت جاری، به تحقیق و مستند‌سازی رویدادِ یادشده اقدام کرد و برای دست‌یابی به اطلاعاتِ موثق و دقیق در این باره، ضمن مراجعه به منابع مطّلع و معتبرِ محلی، ‌با شماری از خانواده‌های قربانیان و شاهدان عینی مصاحبه انجام داد‌.

در ادامه این بیانیه آمده است که با وجود این‌، معلومات به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که گروه طالبان، بدون اعتنا و التزام به قواعد حقوق بشردوستانۀ بین‌المللی، به قتل و کشتار انتقام‌جویانۀ افراد غیر‌نظامی پرادخته است و نیز در این رویداد، اموال شماری از باشندگان محل به‌شمول اموال مربوط‌‌‌به مسئولان قبلی و کنونی ادارات دولتی ‌غارت و چپاول شده است.

بیانیه می افزاید که یافته‌های کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نشان می‌دهد که گروه طالبان، با هدف انتقام‌گیری از کارمندان قبلی و کنونی نهادهای دولتی و افرادی که حین باز پس‌گیری ولسوالی اسپین‌بولدک از نیروهای امنیتی استقبال کرده بودند، به کشتار آن‌ها اقدام کرده‌اند و نیز در این رویداد، اموال متعلق به شماری از مردم محل از جمله خانه‌های مسئولان اسبق و کنونی ادارات دولتی غارت شده است. با وجود‌ این‌، کمیسیون به معلومات معتبری، که نقش انگیزه‌های قومی در کشتار این افراد را تأیید کند، دست نیافته است.

افزون بر این، بر‌اساس معلومات به‌دست‌آمده، انگیزه‌های شخصی و خصومت‌های قبلی نیز در کشتار باشندگان محل توسط گروه طالبان دخیل بوده است. چنان‌که منابع معتبر محلی به کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است که در زمان مسئولیت جنرال عبدالرازق به عنوان قوماندان امنیه ولایت قندهار، یک متنفذ قومی با جمعی دیگر کشته شدند که بعداً‌ خانواده‌های این افراد به پاکستان کوچ کردند و در آنجا به طالبان پیوستند. پس از سقوط ولسوالی اسپین‌بولدک به‌دست طالبان، برادر این متنفذ قومی، با هدف انتقام‌گیری، افرادی را به طالبان معرفی کردند که به‌نحوی از حامیان جنرال رازق و دولت بوده‌اند.

این کمیسیون تاکید دارد، بر بنیاد یافته‌ها، پس از تصرف ولسوالی اسپین‌بولدک توسط گروه طالبان، دارایی و اموال برخی از باشندگان این ولسوالی ‌غارت و چپاول شده است.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان
۲۰۲۱/۲۹/۷

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x