تغییر اقلیم؛ منابع آب و انرژی آسیا در خطر است

به گفته پژوهشگران اختلال مرتبط به تغییرات اقلیمی در سیستم حیاتی آب منطقه هندوکش – همالیا خطرهایی را برای توسعه اقتصادی و امنیت انرژی در۱۶ کشور آسیایی ایجاد کرده و برای نجات جریان آب، به اقدامات هماهنگ نیاز است.

بر اساس معلومات «مرکز تحقیقاتی خطرات آب در چین» حوزه‌های آبی ۱۰ رودخانه بزرگ که از منطقه کوهستانی هندوکش و هیمالیا سرچشمه می‌گیرند، زمینه زندگی ۱.۹ میلیارد نفر را فراهم کرده که تولیدات ناخالص داخلی آن سالانه به ۴.۳ میلیارد دالر می رسد اما تاثیرات تغییر اقلیم قبلاً خطر جدی آب شدن یخچال‌های طبیعی و آب و هوای شدید را در پی داشته است.

پژوهشگران هشدار داده اند که همه رودخانه ها «در صورتی که ما نتوانیم آلودگی را کاهش دهیم… با خطرات آب‌خیزی روبر خواهد شد.» و این که ساخت و ساز زیربناهای تولید انرژی از آب نیز با مشکل روبرو خواهند شد.

این ده رودخانه شامل گنگا و برامپوترا که در هند و بنگلادیش جریان دارند، یانگ تسه در چین و دریاهای زرد و همچنین آب راه‌های فرامرزی مانند میکونگ و سالوین هستند. این رودخانه ها سه چهارم انرژی آبی و ۴۴ درصد انرژی زغال‌سوز در ۱۶ کشور به شمول أفغانستان، نیپال و جنوب آسیا را تامین می‌کنند.

حدود ۸۶۵ گیگاوات برق در امتداد ۱۰ دریا که اکثر آن‌ها متکی به آب هستند، از خطرات اقلیمی آسیب پذیرند. پژوهشگران افزودند که بیش از ۳۰۰ گیگاوات برق که برای تامین انرژی در جاپان کافی است، در مناطقی قرار دارد که با خطرات آب‌خیزی «شدید» یا «بسیار شدید» روبرو هستند.

حوزه رودخانه یانگ تسه در چین که حدود یک سوم جمعیت این کشور را در خود جای داده است و حدود ۱۵ درصد انرژی را تولید می‌‌نماید، سال گذشته خشکسالی طولانی مدت را تجربه کرد که سبب کاهش شدید تولید برق و مختل شدن زنجیره تامین جهانی شد.

حکومت‌ها از آغاز خشکسالی ساخت نیروگاه‌های جدید زغالی را تصویب کردند تا به رفع اختلالات ناشی از کمبود برق آبی کمک کنند. با این حال، انرژی تولید شده از زغال سنگ نیز به آب ضرورت دارد و افزایش ظرفیت در چین و هند می‌تواند کمبود آب را تشدید کند.

به باور پژوهشگران با افزایش خطرات اقلیمی، کشورها تحت فشار قرار می‌گیرند تا سیاست‌هایی را برای تضمین امنیت انرژی و آب را روی دست گیرند. آن‌ها گفتند: «آنگونه که انتخاب انرژی می‌تواند بر آب اثر بگذارد و کمبود آب می‌تواند ذخایر انرژی را تحت تاثیر قرار دهد، امنیت آب باید امنیت انرژی را تعیین کند.»

(دویچه وله /۲۷ می ۲۰۲۳)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x