ثبات در افغانستان: اولویت دادن به حقوق بشر و حقوق زنان

نوشته ای از فوزیه کوفی عضو پیشین ولسی جرگه در پارلمان افغانستان

اخیراً با یک تماس ساعت 3 صبح از خواب بیدار شدم. وقتی تلیفون را جواب ‌دادم، در ابتدا تنها چیزی که ‌شنیدم صدای دخترانی بود که از ترس جیغ می‌زدند و به شدت به در می‌کوبیدند.

ثانیه هایی که مانند ساعت ها گذشت تا اینکه صدای لرزان دختر نوجوانی را روی خط شنیدم. خانم کوفی به ما کمک کنید، لطفا کمک مان کنید! طالبان ما را در خوابگاه هایمان حبس کرده اند، آنها ما را خواهند کشت.

از هزاران کیلومترها دورتر در واشنگتن دی سی، سعی کردم دختران را با وعده ای، به آنها دلداری بدهم که نخواهم گذاشت رنج و سختی های آنها که واقعیت کنونی جامعه است، شنیده نشود. با دلی سنگین تلیفون را قطع کردم. من در مورد این دختران و تجربه وحشتناک آنها توییت کردم. سپس با مخاطبین خود در داخل افغانستان و کشورهای اطراف تماس گرفتم و برای نجات این دختران شجاع و در عین حال متحجر به دنبال کمک بودم.

پس از انتشار ویدئویی از رفتار این دختران در شبکه های اجتماعی، سرانجام طالبان با آزادی این دختران، موافقت کردند. من از آزادی آنها خیالم جمع شد، اما وحشتی که این دختران نوجوان در آن روز پشت سر گذاشتند، تنها نگاهی کوچک به حماسه غم انگیز دختران و زنان بی باک افغانستان می باشد که تحت رژیم آپارتاید جنسیتی طالبان در حال زوال هستند.

از زمان بازگشت طالبان به کشور در 15 ماه اگست 2022، رهبران طالبان بیش از 30 فرمان ممنوعیت، طرد، تحریم و محدود کردن دختران و زنان در افغانستان را از زندگی، آزادی و دستیابی به آرمان ها و آرزوهایشان صادر کرده‌اند.

یادآوری این نکته مهم است که عدم فراگیری دولت، نقض فاحش حقوق بشر، و سرکوب بی‌سابقه زنان در تحت اولین رژیم طالبان در دهه 1990، افغانستان را به مقصد اصلی جهان و پناهگاه امن برای گروه‌های تروریستی منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل کرده بود. این وضعیت در نهایت به حوادث غم انگیز 11 سپتامبر ختم شد.

جامعه جهانی نمی تواند اجازه دهد افغانستان دوباره به وضعیت قبل از 11 سپتامبر بازگردد. ما نمی توانیم اجازه دهیم بذر آزادی و حقوق زنان که در 20 سال گذشته با دقت پرورش داده شده اند توسط طالبان ریشه کن شود، ما نمی‌توانیم منتظر یک تماس تلیفونی دیگر در ساعت 3 صبح باشیم.

(دِ هیل / 9 نومبر 2022)
 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x