خاورمیانه به سمت تغییرات جدید

کشورهای خاورمیانه پس از سال ها درگیری لفظی، مناقشات و اختلافات، اکنون مشتاق بهبود روابط تیره خود و برداشتن گام هایی در جهت آشتی و دوستی هستند. اگرچه کشورهای عربی همچنان از برنامه اتومی ایران ناراضی هستند و روابط اسرائیل و فلسطین همچنان تیره است، اما انتظار می‌رود که تقویت روابط بین کشورهای منطقه و همسایه با منطقه تا حدودی ثبات را به همراه داشته باشد.

این تغییرات پس از آن در کشورهای خاورمیانه و منطقه اطراف ما ظاهر می شود که دوستان سابق امریکا اکنون نسبت به دوستی دائمی و همیشگی امریکا تردید کرده و متوجه شده اند که ایالات متحده در تلاش برای دستیابی به صلح، ثبات و توسعه پایدار نیست و در منطقه فقط آب گل آلود ماهی می گیرد. کشورهای عربی اکنون می‌خواهند بدون اجازه امریکا با کشورهای دیگر روابط سیاسی و تجاری برقرار کنند و از دشمنی‌های قبلی خود که توسط امریکا آغاز شده بود دست بکشند.

برخی از کارشناسان بر این باورند که اعراب، ایرانی ها و ترک ها می خواهند به جای (منطقه سیاه و سفید) یک منطقه (خاکستری) ایجاد کنند، یعنی یک کشور با برخی مطالبات و کشور دیگر با برخی مطالبات کشور دیگر موافقت کند، و در صلح و دوستی زندگی کنند. به این دلیل است که کشورهای منطقه خاورمیانه به ویژه متحدان سابق ایالات متحده به این نتیجه رسیده اند که در خاورمیانه به شکل کاملاً یک قطبی نمی توان به منافع خود شان برسند و این جنبش گل کشور های منطقه را به سمت اعتدال حرکت میدهد.

روابط ایران و عربستان که با میانجیگری چین ترمیم شده، این امید را زنده کرده است که به ثبات منطقه به ویژه یمن کمک بزرگی خواهد کرد و در همین چند روز اول نتایج مشهود بود و طی آن گفتگو بین حوثی های یمن و سعودی و تبادل اسرا آغاز شد. از سوی دیگر عربستان به رهبری محمد بن سلمان نمی خواهد وارد درگیری های منطقه شود بلکه میخواهد به سمت تکنالوژی حرکت کند و مردم را از افراط گرایی به سمت اعتدال بکشاند.

ایران که اقتصادش به دلیل تحریم ها به شدت محدود شده است، نمی خواهد در منطقه دشمن داشته باشد و می خواهد روابط خود را با کشورهای منطقه بهبود بخشد. امارات متحده عربی نیز تصمیم گرفت در سال 2019 با تهران تعامل داشته باشد و به منابع اقتصادی خود توجه کند (منطقه تجاری امن باشد). و اکنون پس از 8 سال، ایران سفیر خود را در امارات تعیین کرده و روابط دیپلماتیک خود را در حد سفیر ارتقا داده است. روابط ترکیه عربستان، امارت و مصر نیز بهتر رو به بهبودی حرکت می کند.

به گزارش رویترز، سوریه و عربستان سعودی بر سر برقراری روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارت‌ها به توافق رسیده‌اند و ریاض نیز تصمیم گرفته است از بشار اسد به نشست سران اتحادیه عرب که در ماه می آینده برگزار می‌شود دعوت کند. ترکیه که مدت هاست از شورشیان علیه دولت سوریه حمایت می کند، با تشویق و میانجیگری روسیه روابط خود را با بشار اسد تجدید کرده است و احتمال میرود وزرای خارجه دو کشور در ماه آینده در روسیه دیدار داشته باشند.

(دعوت میدیا /16 اپریل 2023)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x