شکایت خانم‌ها در غور از ایجاد حساب‌های جعلی شبکه‌های اجتماعی بنام‌شان

خانم‌ها درغور از ایجاد حساب‌های جعلی بنام‌شان درشبکه‌های اجتماعی به وِیژه فیس بوک شکایت دارند.
حلیمه پرستش رئیس امور زنان ولایت غور است، او می‌گوید: “ده‌ها حساب جعلی فیسبوک به‌نام او ساخته شده و برخلاف میل او فعالیت می‌کنند.”

در مواردی به گفتۀ او، حتی از او و دوستانش باج‌خواهی شده.

او گفت: “باج‌خواهی می‌کرد از طریق عکس‌های مان از خودم و دوستانم، تهدید می‌کرد دوستان ما را به چیزی‌های دیگری.”

تنها پرستش از این ناحیه شکایت ندارد بلکه ده‌ها زن دیگر نیز از این مورد شکایت دارند.
نوریه احمدی از فعالان حقوق زن است. او می‌گوید: “جامعه غور جامعه سنتی است و بخاطر همین فیسبوک‌های جعلی که بنام دختران ساخته می‌شود، در خانواده‌ها مورد خشونت قرار می‌گیرند و مشکلات زیاد به‌بار می‌آید .”

فعالان فرهنگی و رسانه‌ای به این باوراند که فیس بوک یکی از بهترین راه‌های اطلاع رسانی در دنیای امروز است و باید حکومت به عنوان یک رسانه، مانند شبکه‌های تلویزیونی و رادیو به کاربران آن مراحل قانونی تعیین کند.

شاه حسین مرتضوی مشاور فرهنگی ریاست جمهوری افغانستان به رادیو آزادی گفت: “مه به این باور هستم که هر مقدار استفاده از این آدرس‌ها قانون مند، اصولی و معیاری شود به نفع مردم افغانستان است.”
با این حال قانون دانان می‌گویند که در سال ۱۳۹۶ قوانین سایبری در کود جزایی قانون افغانستان اضافه شده.

به گفته آنان در این کود جزاء به پنج بحث تخطی سایبری پرداخته شده است.

خیرمحمد خیراندیش از حقوق دانان در این مورد به رادیو آزادی بیشتر گفت: “افشای معلومات و سوء استفاده از نام دیگران در کود جزای افعانستان جرم انگاری شده، که هیچ کس حق ندارد بدون مجوز قانونی به افشا معلومات مربوط به دیگران، ویا به منظور کسب منفعت برای خود و ضرر به دیگران ازهویت او سوء استفاده نماید، این امر در کود جزا جداً تقبیع و برای او شخص مجازات پیش‌بینی شده است.”

مقام‌ها در وزارت مخابرات و تکنالوژی افغانستان می‌گویند که آنان در سال گذشته به ۶۰۰ مورد شکایت سایبری رسیدگی کرده اند.
نصرالله نصرت ناصری سخنگو وزرات مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان می‌گوید که شهروندان تخطی‌های کاربران را به آنان اطلاع بدهند.

او افزود: “زمانیکه در خواست شهروندان به وزرات مخابرات و تکنالوژی افغانستان می‌رسد باز ما مطابق به درخواست شهروندان در این قسمت اقدام می‌کنیم.”

شبکۀ فسیبوک در سال ۲۰۰۴ میلادی توسط مارک زاکربرگ امریکایی فعال شد و سپس به سرعت گسترش یافت.

به گفته مقام‌ها در وزرات مخابرات و تکنالوژی افغانستان نظر به سروی سال ۲۰۱۸ سه میلیون تن در افغانستان از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x