صبر جهان در برابر طالبان افغانستان به سر رسیده است

پاکستان می‌گوید که حکومت طالبان را بدون اجماع جهانی به رسمیت نخواهد شناخت و هشدار داد که صبر جهان در برابر این گروه به سر رسیده است.

بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجهٔ پاکستان روز جمعه ۱۸ نومبر در یک کنفرانس خبری در اسلام آباد گفت: “تا جاییکه مربوط به رسمیت شناختن آنها [طالبان] می‌شود، پاکستان مایل نیست به تنهایی اقدام کند و ترجیح می‌دهد این روند را با اجماع بین المللی دنبال کند.”

بآنهم زرداری گفت که حکومت پاکستان از تعامل پایدار بین المللی با طالبان برای کمک به جلوگیری از یک فاجعهٔ بشری در افغانستان حمایت می‌کند.

وزیر خارجهٔ پاکستان از طالبان خواست تا به تعهدات خود با افغان‌ها و جهان مبنی بر مبارزه با تروریزم بین المللی و احترام به حقوق بشر همه افغان‌ها ازجمله دسترسی زنان به آموزش، عمل کنند. او افزود که این امر پاکستان را در موقعیت بهتری برای جلب حمایت و کمک به مردم افغانستان قرار می‌دهد.

پس از مسلط شدن دوباره بر افغانستان، گروه طالبان مقررات سختگیرانه را بر زنان در افغانستان وضع کرد، زنان از کار در ادارات دولتی به استثنای چند ادارۀ معدود منع شدند، مکاتب متوسطه و لیسه به روی دختران مسدود شد و به زنان دستور داده شد که بدون محرم شرعی به سفر نروند.

در تازه‌ترین مورد، وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان بر رفتن زنان به کلب‌های ورزشی، حمام‌های عمومی و ورود آنان به پارک‌های تفریحی ممنوعیت وضع کرد که این اقدامات طالبان واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته است.

زردار هشدار داد: “صبر جهان [دربرابر طالبان] رو به تمام شدن است. اما باوجود این چالش‌ها ما بر حفظ تعامل [باافغانستان] تاکید می‌کنیم و نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم.”

وزیر خارجهٔ پاکستان همچنین از درخواست جامعه بین المللی از طالبان مبنی بر جلوگیری از تهدید گروه‌های تروریستی به پاکستان و سایر کشورها از پناگاهای شان در افغانستان حمایت کرد.

اسلام آباد گفته است که اعضای گروه افراطی تحریک طالبان پاکستان یا طالبان پاکستانی، پس از بازگشت طالبان به قدرت، حملات برون مرزی از پایگاه‌های خود در افغانستان را افزایش داده اند. این خشونت ها تنها در سال جاری باعث کشته شدن نزدیک به ۵۰۰ پاکستانی، که بیشتر آنان نیروهای امنیتی بوده اند، شده است.

این در حالی است که طالبان همواره اطمینان داده اند که هیچ تهدید از خاک افغانستان متوجه کشورهای همسایه و منطقه نخواهد بود، و به هیچ گروه تروریستی از جمله تحریک طالبان پاکستان اجازه نمی‌دهند که از خاک افغانستان علیه پاکستان یا سایر کشورها استفاده کنند. هرچند در جریان بیش از ۱۵ ماه گذشته که طالبان بر افغانستان مسلط شده اند، چندین حملۀ راکتی از ولایت‌های شمالی افغانستان به کشورهای همسایه صورت گرفته است که گروه دولت اسلامی مسوولیت آن را پذیرفته است.

در حالی که بسیاری از کشورها، از جمله پاکستان، چین و روسیه، نمایندگی‌های دپلوماتیک خود را در کابل باز نگه داشته اند، هیچ دولت خارجی تاکنون به دلیل نگرانی های حقوق بشری و تروریزم، حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

(صدای امریکا / 19 نومبر 2022)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x