“عامل اصلی فقر بی سوادی است”

به همت مرکز مطالعات و تحقیق بین المللی آسیایی با هدف بررسی علل فقر در کشور، مشکلات پیش روی آموزش عالی و یافتن راه حل برای آنها بحث و گفتگو برگزار شد.

شماری از مقامات امارت اسلامی نیز در این گفتگو شرکت کردند که در آن به بررسی علل فقر در کشور و برنامه های امارت اسلامی پرداختند.

انس حقانی، یکی از اعضای ارشد امارت اسلامی، حکومت های ضعیف، جنگ، بی سوادی، کمبود مهارت، بیکاری، تغییرات آب و هوایی، رشد جمعیت، عدم توسعه بخش خصوصی و عدم دسترسی به منابع طبیعی را از دلایل فقر در کشور ذکر کرد.

حقانی افزود که اکنون که جنگی در کار نیست و دولت ایجاد شده است، باید برای آموزش مردم، مهارت آموزی، ایجاد قوانین آسان برای سکتور خصوصی و ایجاد شغل کار جدی صورت گیرد.

بهتر است وزارت امور خارجه سهم خود را در بودجه اختصاص یافته به کشورهای خشکسالی زده بخواهد و با هماهنگی وزارت کار و امور اجتماعی در بخش خصوصی افراد ماهر و فنی تربیت کند تا جذب سرمایه صورت گیرد. مهمتر از همه این که وزارت معادن سرمایه گذاران داخلی و خارجی را به سرمایه گذاری در بخش معدن تشویق کند و کمپین قوی برای آموزش مردم راه اندازی کند.

در همین حال محمدحسن شریفی بلخابی، یکی از اعضای کمیسیون تشیع با بیان اینکه اکنون که جامعه با فقر مواجه است، همه باید تمام تلاش خود را برای کاهش سطح فقر انجام دهند، گفت: “برای جلوگیری از فقری که امروز با آن دست و پنجه نرم می کنیم، باید صدقه، زکات، کار صادقانه، پرهیز از هزینه های غیر ضروری و توزیع عادلانه ثروت در جامعه صورت گیرد.”

در این نشست عبدالسلام سعادت معاون وزیر کار و امور اجتماعی نیز در مورد ایجاد اشتغال در کشور و کاهش فقر صحبت کرد. وی افزود که در ده ماه گذشته تعدادی پروژه بزرگ داخلی افتتاح شده است که برای بسیاری از مردم فرصت شغلی ایجاد کرده است و نهادهای دولتی ذیربط در تلاش هستند تا مشاغل بیشتری را فراهم کنند.

با این حال، عبداللطیف نظری، معین امور مسلکی وزارت اقتصاد گفت که کشور برای تقویت اقتصاد یک برنامه استراتژیک دارد که از جمله شامل تقویت سکتور خصوصی، جذب سرمایه گذاران خارجی، زراعت، تجارت و بخش های صنعت توجه ویژه ای شده است.
(کلید)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x