پس از آزادی عمومی زندانیان، زنان قضات با “تهدید به مرگ” مواجه شدند!

معصومه زن افغان، اولین مدافع حقوق زنان در کشور بود. او همچنین مدافع قانون بود و خواهان عدالت برای مظلوم ترین طبقه در کشورش بود.

اما اکنون بیش از ۲۲۰ قاضی زن افغان از ترس قصاص در حاکمیت طالبان، از انظار عمومی مخفی شده اند.

شش قاضی زن سابق از مکان های نامعلومی در افغانستان با بی بی سی صحبت کرده اند. هویت همه آنها برای حفاظت از آنها مخفی مانده است.

معصومه در طول دوران حرفه ای خود صدها مرد را که در جنایات علیه زنان از جمله خشونت، تجاوز و قتل دست داشته اند محکوم کرده است.

اما تنها چند روز پس از آنکه طالبان کنترل شهر خود را در دست گرفتند، هزاران جنایتکار رها شده از زندان، زنان قضات را تهدید به مرگ کرده اند.

انها تمام تماس ها و پیام های ناشناس را در تلیفون خود مسدود کرده اند.

او گفت: “نیمه شب بود که شنیدیم طالبان همه زندانیان را آزاد کرده است.” “ما بلافاصله فرار کردیم. ما خانه و همه چیز را به حال خود رها کردیم. “

در ۲۰ سال گذشته، ۲۷۰ زن به عنوان قاضی در افغانستان خدمت کرده اند. انها چهره های سرشناس در میان مردم به عنوان قدرتمندترین و برجسته ترین زنان کشور هستند.

معصومه می گوید: “وقتی از شهر بیرون می رفتم برقع می پوشیدم تا کسی مرا نشناسد. خوشبختانه همه مان از پوسته های امنیتی طالبان عبور کردیم.”

مدت کوتاهی پس از فرار، همسایگان به او پیام دادند که چند طالبان به خانه قدیمی اش آمده اند. معصومه می گوید به محض توصیف وضعیت آنها فهمید که چه کسی به دنبال آنها است و چرا!

چند ماه قبل از تسلط طالبان، معصومه در حال بررسی دوسیه ای علیه یکی از اعضای طالبان به دلیل کشتن وحشیانه همسرش بود. معصومه او را به ۲۰ سال زندان محکوم کرد.

او در مورد جنایت می گوید: “تصویر این دختر جوان هنوز مرا آزار می دهد. جنایت فجیعی بود. “

وقتی دادگاه به پایان رسید، متهم نزد او آمد و گفت: “وقتی از زندان بیرون آمدم، همان کاری را که با همسرم کردم، با شما انجام خواهم داد. در آن زمان، من صحبت های او را جدی نگرفتم اما از زمانی که طالبان به قدرت امد، او چندین بار با من تماس گرفته و گفته است که تمام اطلاعات من را از اداره اش به دست آورده است.”

“او به من گفت تو را می یابم و انتقامم را می گیرم.”

براساس گزارش بی بی سی که نشان داده است که حداقل ۲۲۰ قاضی از طبقه اناث در حال حاضر به زندگی مخفیانه روی اورده اند.

بی بی سی هنگام صحبت با شش قاضی از طبقه اناث در ولایات مختلف، سابقه آنها در پنج هفته گذشته تقریباً یکسان به نظر می رسید.

همه آنها از طرف طالبان که به زندان فرستاده اند تهدید به مرگ شده اند. به طور خاص، چهار فرد شناخته شده به جرم کشتن زنان خود محکوم شدند.

همه آنها پنهان شده اند و هر چند روز یکبار محل زندگی خود را تغییر می دهند.

آنها همچنین می گویند که اعضای طالبان از خانه های قبلی شان دیدن کرده اند و گزارش هایی دریافت کرده اند که از همسایگان و دوستانشان در مورد آنها مورد بازجویی قرار گرفته است.

بلال کریمی سخنگوی طالبان در پاسخ به این اتهامات به بی بی سی گفت: “زنان قاضی باید مانند هر خانواده دیگری نترس باشند. هیچ کس نباید آنها را تهدید کند. واحدهای ویژه نظامی ما متعهد به رسیدگی به چنین شکایاتی و اقدام در صورت تخلف هستند.”

وی همچنین بر تعهد خود به “عفو عمومی” برای مقامات پیشین دولتی در سراسر افغانستان تاکید کرد.
بی بی سی اردو
۲۰۲۱/۲۸/۹

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x