آیا بازگشت طالبان افغانستان بر مناطق قبیله ای پاکستان نیز تأثیر می گذارد؟

اسرار ۱۷ ساله (نام مستعار) در ۱۹ آگست در یک منطقه ای در نزدیکی پیشاور کابوسی می دید که تلیفون او ناشب زنگ خورد. اما پیام این تماس تلیفونی نه تنها خواب آنها را بر باد داد، بلکه آنها احتمالاً هرگز این تماس را تا آخر عمر فراموش نخواهند کرد.

اسرار در جلسه ای در خارج از مقر منطقه اورکزی ایجنسی پاکستان، بیشتر در مورد این تماس به گزارشگر بی بی سی اردو گزارش داد.

“من فقط خواب بودم. این تماس تلفنی حدود ساعت دو بامداد چشمانم را باز کرد. برادر کوچکترم به من اطلاع داد که برخی افراد به خانه ما نفوذ کردند و پدر ما را از خانه بیرون کشیدند و با شلیک گلوله او را کشتند. به من گفت فوراً به خانه برگرد.”

محلی که اسرار زندگی می کرد در قسمت بالای ولسوالی اورکزی قرار داشت و او می توانست پس از شش ساعت از پیشاور به خانه خود برسد.

هفت ایجنسی مناطق قبایلی نیمه خود مختار پاکستان (FATA) (باجور، مهمند، خیبر، اورکزی، کرم، وزیرستان شمالی، وزیرستان جنوبی)، که در ماه می ۲۰۱۸ در خیبر پختونخوا ادغام شدند، اکنون به عنوان ولسوالی، به جای مناطق سیاسی، دارای امور منطقه ای شده اند. 

پس از مرگ پدرش، اسرار، با لباس نازک سیاهی به دفتر خود آمده بود تا با محمد خالد، معاون کمیشنر ولسوالی اورکزی ملاقات کند تا “بسته کمکی شهدا” را دریافت کند، جایی که چند روز پیش با او ملاقات کردم.

پدرم دکان خود را در اورکزی اداره می کرد. او به مردم قوم خود خدمت می کرد، به مردم منطقه و به ویژه خانواده هایی که به اورکزی بازگشتند کمک کرد، اما او را کشتند. و کسانی که این کار را کردند گفتند که آنها خبرچین ارتش هستند.

سه روز پس از کشته شدن پدر اسرار، داعش، در فیس بوک مدعی شد که عامل این قتل می باشد بخاطریکه پدر اسرار “جاسوس ارتش پاکستان” بوده است.

اما اسرار باور نمی کند و می گوید با کسی دشمنی داشته نداریم. ما چیزی از این مسئله نمی دانستیم. او فقط دکان شخصی خود را اداره می کرد و برای کمک به مردم محلی با دولت صحبت کرد. او یکی از بزرگان این منطقه بود.

حمله به پدر اسرار تنها مورد در نوع خود نیست.

بر اساس داده ها و ارقام جمع آوری شده توسط موسسه پاکستانی برای مطالعات صلح (PIPS)، یک موسسه تحقیقاتی مستقل مستقر در اسلام آباد، در آگست امسال، سازمان هایی مانند تحریک طالبان پاکستان (TTP) و داعش دست کم ۱۹ حمله را انجام داده اند.

این سازمان ممنوعه در نتیجه چندین عملیات ارتش پاکستان علیه تحریک طالبان پاکستان (TTP) در سال های اخیر متحمل خسارات سنگینی شده است و چنین حوادثی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

با این حال، از اگست ۲۰۲۰، نور ولی محسود، امیر جدید تحریک طالبان پاکستان (TTP)، موفق شده است که ۹ گروه مختلف از سازمان های افراطی را در خود ادغام کند، که نتایج آن در چند ماه آینده نشان داده می شود.

بر اساس داده ها و ارقام جمع آوری شده توسط مطالعات صلح، گروه تحریک طالبان سال گذشته ۹۵ حمله در سراسر پاکستان انجام داد و دست کم ۱۴۰ نفر را کشته اند. از این تعداد، ۷۹ نفر تنها در خیبر پختونخوا بودند.

اما از ابتدای سال ۲۰۲۱، همه چیز تغییر کرده است. به ویژه از آغاز پیشروی طالبان در افغانستان و سپس به قدرت رسیدن، چنین حوادث خشونت آمیزی در پاکستان افزایش چشمگیری داشته است که بیشتر آنها توسط تحریک طالبان پاکستان ادعا شده است.

بر اساس گزارش مطالعات صلح، در شش ماهه اول سال ۲۰۲۱، جایی که تحریک طالبان ادعای ۴۴ حمله را داشت، ۵۳ حمله از این دست در دو ماه و نیم از اول جولای تا ۱۵ سپتمبر انجام شد که در آن تحریک طالبان، نیروی نظامی پاکستان را هدف قرار داد. ادعا شده است که موسسات و شهروندان متحمل تلفات شدیدی شده اند.

اگر ادعاهای تحریک طالبان را تنها در آگست ۲۰۲۱ شمارش کنیم، طبق گفته آنها، ۳۲ حمله در ماه اگست رخ داد که در مجموع ۵۲ نفر کشته شدند، در حالی که طبق ادعاهای سازمان ممنوعه، در ۱۵ سپتمبر تا کنون دست کم ۵۳ نفر در دست کم ۱۹ حمله کشته شده اند.

بر اساس آمارهای جمع آوری شده مطالعات صلح، طالبان ادعا کردند که ۱۵۸ نفر در این حملات کشته شده اند و اکثریت آشکار متعلق به نهادهای اجرایی قانون است، اما مقامات ارتش پاکستان این ادعاها را رد کرده اند.
بی بی سی اردو
۲۰۲۱/۲/۱۰

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x