وال استریت ژورنال: اوکراین می‌تواند به افغانستان ترمپ تبدیل شود

مقاله‌ ای با عنوان «اوکراین می‌تواند به افغانستان ترامپ تبدیل شود» نوشته مایکل آلن، هشدار می‌ دهد که اگر ایالات متحده پیش از آماده شدن اروپا برای حمایت نظامی، کمک‌ های نظامی به اوکراین را قطع کند، روسیه از فرصت استفاده خواهد کرد و تهاجمش را شدت خواهد داد. نویسنده تأکید می‌ کند که اگر ترامپ به‌دنبال برقراری صلحی پایدار در اوکراین است، باید تا زمان تقویت اروپا، کمک نظامی را ادامه دهد.

او یادآوری می‌ کند که دوران تصویب بودجه‌ های میلیارد دالری برای کمک به اوکراین پایان یافته، اما تهدید روسیه همچنان پابرجاست. قطع ناگهانی حمایت می‌ تواند اوکراین را به «افغانستان ترامپ» تبدیل کند؛ به‌ویژه اگر توافقی بدون ضمانت واقعی از سوی آمریکا یا ناتو امضا شود.

نویسنده باور بر این است که ترامپ خواهان «پایان کشتار» است، اما این امر تنها زمانی ممکن است که توافقی واقعی و بازدارنده در برابر روسیه حاصل شود. گزینه‌هایی مانند عضویت اوکراین در ناتو یا استقرار نیروهای ناتو در خاک اوکراین برای روسیه قابل‌قبول نیستند. راه‌حل واقع‌ بینانه‌ تر این است که کشورهای عضو ناتو، تعهدات قوی و مداومی برای حمایت نظامی از اوکراین بدهند تا زمانی که این کشور بتواند از خود دفاع کند.

مایکل آلن می‌ گوید ترامپ نباید اشتباهات بایدن در افغانستان را تکرار کند؛ اشتباهی که در آن آمریکا بدون آمادگی لازم از افغانستان خارج شد و بایدن هشدارها درباره سقوط دولت کابل را نادیده گرفت. او اروپا را هم فاقد آمادگی برای پر کردن جای خالی آمریکا می‌ داند و به گزارش‌ هایی از نهادهای استخباراتی و نظامی آمریکا استناد می‌ کند که نشان می‌ دهند روسیه با کمک کشورهایی چون چین، ایران و کره‌شمالی در حال تقویت توان نظامی خود است.

نویسنده با اشاره به تجربیات گذشته روسیه، به‌ویژه در چچن، یادآوری می‌ کند که کرملین به راحتی توافقات بین‌ المللی را نقض می‌ کند و آمادگی دارد در فرصتی مناسب، بار دیگر حمله کند. او می‌ گوید حتی اگر پوتین به ترامپ احترام بگذارد و توافق را رعایت کند، ممکن است در دوره‌ ای بعد از پایان ریاست‌ جمهوری ترامپ، مجدداً به اوکراین حمله کند؛ به‌ ویژه اگر توان دفاعی و روحیه ارتش اوکراین پس از قطع کمک آمریکا تضعیف شده باشد.

نویسنده همچنین هشدار می‌ دهد که قطع کامل کمک‌ های نظامی، اهرم فشار آمریکا بر پوتین را از بین خواهد برد. از نظر او، تنها راه داشتن نفوذ بر روسیه، حفظ کمک‌ های نظامی است. او همچنین اشاره می‌ کند که تلاش ترامپ برای واداشتن اروپا به مشارکت بیشتر، تا حدی موفق بوده است؛ مثلاً بریتانیا و آلمان وعده افزایش بودجه نظامی داده‌ اند و فرانسه نیز خواستار افزایش هزینه دفاعی کشورهای اروپایی شده است.

با این حال، توسعه توان دفاعی اروپا زمان‌بر است و در برخی حوزه‌ ها، اروپا هنوز ظرفیت تولید تسلیحات مورد نیاز اوکراین را ندارد. اگر آمریکا پیش از تقویت این ظرفیت‌ ها کمک‌ هایش را قطع کند، ممکن است روسیه از این خلأ استفاده کند و حملات خود را تشدید نماید.

در پایان، آلن هشدار می‌ دهد که ترامپ در صورت تصمیم‌ گیری عجولانه، ممکن است همان اشتباهی را مرتکب شود که به زعم خودش باعث سقوط بایدن شد: ترک متحدی در میانه جنگ. این کار، نه تنها با شعار «صلح از طریق قدرت» ترامپ در تضاد است، بلکه می‌ تواند میراث سیاست خارجی او را لکه‌ دار کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x