دیدار شرمن با مقام‌های پاکستان با محوریت تحولات افغانستان، آیا روابط سرد امریکا و پاکستان کاهش می یابد؟

وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا که به پاکستان سفر کرده است، با مقام‌های این کشور درباره تحولات افغانستان تحت حاکمیت طالبان رایزنی کرد.

بر اساس این گزارش، بررسی راه‌های ارتقای همکاری‌های دوجانبه اسلام‌آباد و واشنگتن، از دیگر محورهای دیدار شرمن با مقام‌های پاکستان بوده است. 

شرمن در جریان این سفر با «معید یوسف» مشاور امنیت ملی دولت پاکستان، «جاوید باجوا» فرمانده نیروهای مسلح و «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه این کشور دیدار کرد.

وی بلندپایه‌ترین دیپلمات آمریکایی است که از زمان روی کار آمدن «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا در ژانویه گذشته به پاکستان سفر می‌کند.

وندی شرمن پیش از این، در جریان سفر خود به هند، روز پنجشنبه در یک مراسمی در بمبئی اظهار داشت که سفر وی به پاکستان “برای اهداف بسیار مشخص و محدودی” بوده است و در حال حاضر نمی خواهیم روابط گسترده ای با پاکستان داشته باشیم.

وی گفت: “این دیدار با هدف بسیار مشخص و محدودی انجام خواهد شد.” به نظر نمی رسد که ما در حال حاضر روابط گسترده ای با پاکستان داشته باشیم و هیچ علاقه ای به دیدن هند و پاکستان در کنار هم نداریم. ما در حال حاضر در این نقطه نیستیم و به این سمت هم حرکت نمی کنیم. “

وی در این مراسم در مرکز آنانتا آسپن در بمبئی صحبت کرد و افزود که سفر وی به پاکستان به دلایل خاصی انجام شده است و او در این مورد با دولت پاکستان صحبت خواهد کرد.

وندی شرمن در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر به پاکستان گفت که همه می خواهند بدانند که در حال حاضر در افغانستان چه می گذرد، ما می خواهیم همه طرف های درگیر در مورد مسئله افغانستان با هم همکاری کنند.

وی افزود: ما باید اطمینان حاصل کنیم که می توانیم امنیت همه طرفها از جمله هند و ایالات متحده را تضمین کنیم. بنابراین من به آنجا (پاکستان) می روم و نوع خاصی صحبت می کنم.

وقتی از وندی شرمن در مورد عملکرد طالبان سوال شد، وی اظهار داشت که طالبان به وعده های خود عمل نکرده اند.

“هیچکدام از ما در چند هفته گذشته طالبان را باور نکرده ایم و باور نخواهیم کرد. تا کنون آنها به قول خود پایبند نبوده اند.”

سفیر پیشین پاکستان آصف دورانی در مورد اظهارات وندی شرمن در سفر خود به پاکستان و هند گفت که شکی نیست که روابط ایالات متحده و پاکستان در حال حاضر در بن بست است.

“ایالات متحده در این بیانیه خشمگین است. آمریکا در منطقه شکست خورده است. کشورهای آسیای مرکزی از دادن پایگاه به آنها خودداری کرده اند و پاکستان تنها راه آنها برای رفتن به افغانستان بود و من فکر می کنم آنها در اینجا کاملاً شکست خورده اند.”

وی در مورد چشم اندازهای بهبود روابط پاکستان و آمریکا در آینده گفت که اکنون به نگرش ایالات متحده بستگی دارد.

باید دید برخورد آمریکا با منطقه چگونه خواهد بود. اگر هدف آنها شکست چین با کمک هند باشد، پاکستان متحد آنها نخواهد بود.
بی بی سی اردو
۲۰۲۱/۸/۱۰

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


۰ نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال ۲۰۰۱ در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ ۲۰ سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه ۲۰ سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
۰
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x