سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد به روز شنبه گفت که جهان باید فورا کمک های وعده داده شده به افغانستان را ارائه دهد و هشدار داد که کمبود منابع مانع تلاش ها برای جلوگیری از بحران اقتصادی می شود که می تواند جریان تازه پناهندگان را به همسایگان این کشور و فراتر از آن سوق دهد!
بابر بلوچ سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در مصاحبه ای در اسلام آباد گفت: “بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان وحشتناک است! تمرکز باید در داخل افغانستان باشد تا از بحران پناهجویان جلوگیری شود!”
از زمانی که طالبان افغانستان را در ۱۵ آگست به تصرف خود درآوردند، این کشور که با خشکسالی و فقر شدید ناشی از چندین دهه جنگ دست و پنجه نرم می کند اقتصاد خود را تقریبا در حال فروپاشی دیده است!
بیشتر کمک های بین المللی کشور قطع شده است، اگرچه استثناهایی برای کمک های بشردوستانه وجود دارد. میلیاردها دالر دارایی های بانک مرکزی در خارج از کشور نیز مسدود شده است که این امر سیستم بانکی را تحت فشار قرار داده است!
بلوچ گفت که مجموع کمک مورد نیاز برای عملیات های بشردوستانه در افغانستان در چند ماه آینده ۶۰۰ میلیون دالر است که تنها ۳۵ درصد از آن توسط اهداکنندگان بین المللی تامین شده است. او افزود: “این تعهدات باید به واقعیت تبدیل شوند، پول نقد باید در اختیار ما باشد تا بتوانیم از افغان ها حمایت کنیم!”
او اظهار داشت که نهادهای سازمان ملل متحد در حال همکاری با اعضای گروه طالبان هستند و افزود که نشانه های مثبتی وجود دارد اما یک مسئله کلیدی این است که زنان کارمند محلی بتوانند به کار خود در تمام نقاط کشور بازگردند!
رویترز
۲۰۲۱/۹/۱۰