زلمی خلیلزاد در سفر دیگری به كابل با مقامات ارشد افغانستان گفتگو كرده است. هدف از این دیدار نیز بررسی راه های تسریع در روند صلح بود. از آنجا که مذاکرات با نمایندگان طالبان در قطر ادامه دارد، به نظر می رسد این سفر خلیلزاد تلاشی برای تسریع در مذاکرات بوده باشد.
پیشرفت در مذاکرات صلح با میانجیگری ایالات متحده میان دولت افغانستان و طالبان کند و با خشونت همراه بوده است. این حملات و انفجارها باعث عدم اطمینان زیادی در منطقه نسبت به آینده دولت در افغانستان شده است.
اصلی ترین اختلاف نظر برای طالبان مسئله خروج کامل و نهایی نیروهای بین المللی از کشور است. در ابتدا برنامه ریزی شده بود که خروج نیروهای خارجی تا ماه می ۲۰۲۱ تکمیل شود، اما با افزایش خشونت و تغییر دولت ایالات متحده بعید به نظر می رسد همه نیروهای بین المللی در مهلت مقرر افغانستان را ترک کنند!
اکنون خلیلزاد همچنین قصد دارد به عنوان بخشی از ماموریت خود برای انجام یک توافق سیاسی، از سایر پایتخت های منطقه بازدید کند. دستیابی به یک آرایش سیاسی جامع و با دوام قابل قبول برای همه طرفها بدون دستیابی به آتش بس از طرف طالبان نسبتا دشوار شده است!
در حالی که دولت جدید ایالات متحده در حال ارزیابی خود از توافقنامه صلح دوحه است، هرگونه صلح فوری همچنان دست نیافتنی است.
این جنگ باید به پایان برسد و همه طرفها می توانند به جای اصرار بر خواسته های انعطاف ناپذیر، با سازش و توجه به دیدگاه های یکدیگر به صلح برسند!
(د نیوز)
۲۰۲۱/۳/۳