اقتصاد در لبه تیغ، تکیه طالبان بر مشاورین و متخصصان پیشین!

وقتی طالبان به قدرت رسیدند متوجه شدند که اقتصاد افغانستان به سرعت به آستانه فروپاشی نزدیک شده است و با پیش بینی های هولناکی از فقر و گرسنگی فزاینده روبرو بودند. بنابراین آنها به مدیران مالی دولت پیشن دستورالعمل فوری دادند: کارهای خود را انجام دهید، زیرا ما نمی توانیم!

چهار کارمند موسسات مالی به اسوشیتدپرس گفتند که طالبان به مشاورین و کارکنان وزارت مالیه دولت قبلی، بانک مرکزی و دیگر بانک های دولتی دستور دادند که به سر کار بازگردند. اظهارات آنها توسط سه مقام طالبان نیز تایید شد!

یکی از مقامات بانک دولتی که مانند دیگران به دلیل عدم مجوز خواست نامش فاش نشود گفت: “آنها به ما گفتند ما متخصص نیستیم، شما می دانید برای كشور چه چیزی بهتر است و چگونه می توانیم در این چالش ها دوام بیاوریم!”

اما آنها بعنوان کارشناس با تجربه، هیچ راهی برای خروج از باتلاق اقتصادی افغانستان نمی بینند! با مسدود شدن میلیاردها وجوه بین المللی، بهترین چیزی که می توانند در درآمدهای داخلی جمع آوری کنند ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دالر است که برای پرداخت حقوق عمومی یا ارائه کالاها و خدمات اساسی کافی نیست!

مسدود شدن دارایی های افغانستان تجارت بین المللی را که پایه اصلی اقتصاد افغانستان است تضعیف کرده است. بانک های واسطه خارج از کشور با توجه به خطرات تحریم، تمایلی به انجام معاملات ندارند!

یکی دیگر از مقامات بانکی گفت: “طالبان می خواهند روحیه خود را تقویت کرده و روابط دوستانه ای با کشورهای همسایه ایجاد کنند. اما آنها در مسائل بانکی یا مالی تخصص ندارند. به همین دلیل آنها درخواست کردند که ما برگردیم و کار خود را صادقانه انجام دهیم!”

طالبان در حال تقویت روابط خود با تاجرانی هستند که کالاهای اساسی را با کشورهای همسایه تجارت می کنند! این در حالیست که بسیاری امیدوارند که افغانستان را ترک کنند. با توجه به این فرصت، متخصصانی که امور مالی کشور را اداره می کنند نیز کشور را ترک خواهند کرد!

یکی از مقامات بانک مرکزی گفت که منتظر برگه های پناهندگی خود است تا به یک کشور غربی برود. او اظهار داشت من قطعا می روم. من دیگر هرگز با طالبان کار نمی کنم!
سیتل تایمز
۲۰۲۱/۱۸/۱۰

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x