عطامحمد نور نکات مهم طرح ارائه شده زلمی خلیل‌زاد را واضح ساخت

عطا محمد نور رئیس اجرائیه حزب جمعیت اسلامی و متحد رئیس جمهور اشرف غنی در جریان انتخابات، طرحی نو را که زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان پیشنهاد کرده، مثبت ارزیابی می‌کند.

آقای نور که با زلمی خلیل‌زاد ملاقات کرده می‌گوید در این طرح تضمین حفظ دست‌آوردهای ۲۰ سال گذشته در این‌کشور مد نظر گرفته شده.

او در یک صحبت اختصاصی روز جمعه (۱۵ حوت) با ازادی رادیو به سه نکته مهم و عمومی این طرح اشاره کرد: “بخش اول، توافق روی قانون اساسی و دولت اسلامی آینده، هر دولتی که به میان می‌آید. بخش دوم، توافق و فیصله روی نحوه اداره و کنترول بخش اجرایی و حکومتداری. بخش سوم، آتش‌بس دایمی و فراگیر یعنی برای کل افغانستان عملی بوده باشد. باز این زیر مجموعه های خود را دارد، بحث‌های بسیار کلانی دارد که من چیزی که در جریان قرار گرفتیم موارد خوبی در آن است. حفظ دست آورده‌های ۲۰ سال اخیر در آن مطرح است.”

عطامحمد نور افزود در این طرح نظارت بر آتش‌بس، مشارکت فعال زنان، حقوق بشر، حضور طالبان در پارلمان، کمیسیون انتخابات، کمیسیون علما و فقها مسائلی هستند که در سه مورد یاد شده شامل می‌باشند.

زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان هفته گذشته با رئیس جمهور محمد اشرف غنی، عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی و یک تعداد سیاستمداران دیگر از جمله عطا محمد نو ر و مارشال عبدالرشید دوستم ملاقات کرد.

آقای خلیل‌زاد رسماً جزئیات این طرح خود را افشا نکرده و در پایان سفر خود همین‌قدر گفت که برای تسریع پروسه صلح افغانستان در مورد انتخاب‌ها و بدیل‌های مختلف در کابل بحث کرد.

قبل از این یک مقام ارشد وزارت خارجه امریکا گفته بود که آقای خلیل‌زاد در جریان سفر خود به کابل طرحی را سپرده که اگر قبول شود به اساس آن به میانجیگری سازمان ملل متحد یک اجلاس کشورهای با نفوذ، مقام‌های حکومتی و بزرگان سیاسی خارج از حکومت تشکیل خواهد شد.

این مقام ارشد امریکا که بخاطر حساسیت موضوع نمی‌خواهد نامش ذکر شود مذاکرات جاری در دوحه را برای امریکا مهم خوانده، ولی گفته که امریکا می‌خواهد طرف‌های افغان به زودی به آتش‌بس و راه حل سیاسی برسند.
(ازادی رادیو)
۲۰۲۱/۶/۳

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x