واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد روز جمعه در نشست خبری عنوان داشت که هیچ کس عجله ای برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان یک دولت ندارد و مسکو آماده نیست به این گروه اجازه دهد تا نماینده افغانستان در سازمان ملل باشند.
او همچنین گفت که تحریمهای سازمان ملل و یکجانبه علیه رهبران طالبان باید مورد بررسی قرار گیرد، اما “شاید نه فورا”.
نبنزیا به خبرنگاران گفت: «مسئله به رسمیت شناختن زمانی مطرح میشود که جامعه بینالملل مطمئن شود که وعدهها و تعهداتی که مقامات اعلام کردهاند عملی میشوند.»
او به وعده های طالبان اشاره می کرد که شامل حمایت از حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران، و مبارزه با تروریسم و مواد مخدر بود.
سازمان ملل متحد در حال بررسی در مورد اینکه چه کسی باید نماینده افغانستان در ملل متحد باشد، می باشد. طالبان سهیل شاهین، سخنگوی خود در دوحه را به عنوان سفیر سازمان ملل معرفی کرد، در حالی که غلام اسحاق زی – نماینده سازمان ملل به نمایندگی از دولت برکنار شده توسط طالبان – به دنبال ماندن در کرسی این کشور است.
نبنزیا گفت: “هنگامی که اعتبارنامه ارائه می شود، از طرف رئیس یک دولت ارائه می شود. اگر نماینده از طرف دولتی ارائه شده است که کسی آن را به رسمیت نمی شناسد، پس خودتان نتیجه گیری کنید!”
قرار است یک کمیته ۹ نفره از سوی سازمان ملل متحد که شامل روسیه، چین و ایالات متحده است، ادعاها را در ماه آینده بررسی کند و احتمالاً تا قبل از پایان سال تصمیم گیری خواهد شد.
نبیزیا گفت: “امروز مهمترین چیز ایجاد ثبات در کشور است. با توجه به اظهاراتی که می شنویم، اقتصاد در آستانه فروپاشی با کمبود منابع است که منجمد شده اند و به این زودی ها آزاد نمی شوند.”
افغانستان میلیاردها دالر دارایی در خارج از کشور دارد که توسط فدرال رزرو ایالات متحده و سایر بانک های مرکزی در اروپا بلاک شده است.
شاهین روز جمعه در توییتر خود نوشت: “ما از جامعه جهانی میخواهیم تا از افغانستان با لغو مسدود کردن نزدیک به ۱۰ میلیارد دالر داراییهای مردم افغانستان و از سرگیری کمکهای انکشافی و پروژههای تعهد شده به افغانستان حمایت کند.”
مقامات سازمان ملل گفته اند که حتی سازمان ملل متحد نمی تواند پول نقد کافی به افغانستان برای رساندن کمک به میلیون ها نفر که در آستانه قحطی قرار دارند، وارد کند و در تلاش است تا گزینه هایی را برای کمک به ثبات اقتصاد در حال فروپاشی ایجاد کند.
KFGO
۲۰۲۱/۲۹/۱۰