کشورهای اروپایی خود افغانستان را به یک بحران انسانی رساندند که پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در ما اگست ۲۰۲۱ روی داد. داکتر نادر طالبی، محقق انستیتوت تحقیقات مهاجرت در برلین، به این موضوع پرداخته است.
وی یادآور شد که این کشورهای اروپایی و همچنین ایالات متحده بودند که در عملیات نظامی ۲۰ ساله در افغانستان شرکت کردند. اقای طالبی در این زمینه اتحادیه اروپا را به دوگانگی متهم کرد. به عقیده او، اگرچه کشورها اظهاراتی می کنند که می خواهند در توسعه دموکراسی سهیم باشند، اما در واقعیت به افغان ها کمک نمی کنند.
به گفته وی، همین اتفاق در ماموریت های خارجی در یمن و سودان رخ داد که به فجایع انسانی تبدیل شد. طالبی مواضع اروپایی ها را تشریح کرد: «مهم نیست که مردم در یمن و سودان بمیرند… تا زمانی که مرزهای اروپایی را مختل نکنند، مشکلی نیست».
به این ترتیب، این کارشناس در مورد اظهارات سیاستمداران اروپایی در مورد آنچه در افغانستان می گذرد، اظهار نظر کرد. مقامات اتحادیه بیم آن را دارند که آنچه در افغانستان در حال رخ دادن است به دور دیگری از بحران مهاجرت منجر نشود.
این در حالیست که در ۱۵ سپتمبر، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا یادآور شد که اتحادیه اروپا در نظر دارد توافقنامه شینگن را از نظر سیاست مهاجرت اصلاح کند تا از مهاجرت کنترل نشده جلوگیری کند. این سیاستمدار گفت: «در تلاش برای اصلاح منطقه شینگن هستیم، ما باید راههای جدیدی برای پاسخ به این مسئله پیدا کنیم و وحدت و انسجام در حفاظت از مرزهای خارجی خود را تضمین کنیم.»
لنتا ار یو
۲۰۲۱/۳/۱۱