پس از خروج آمریکا، معضل به رسمیت شناختن سیاسی و مشروعیت طالبان، افغانستان را در بلاتکلیفی قرار داده است. افغانستان تا حد زیادی به کمک های خارجی وابسته است و پس از مسدود شدن میلیاردها دالر از ذخایر بانک مرکزی افغانستان، با یک بحران انسانی قریب الوقوع مواجه است!
پیامدهای نادیده گرفتن بحران در افغانستان، جنگ داخلی و ناآرامی، قحطی، بیماری های گسترده و مهاجرت مردم به کشورهای همسایه خواهد بود. این امر فشار زیادی را بر کشورهای همسایه که در حال حاضر میزبان میلیون ها پناهجوی افغان هستند، وارد می کند!
در ۴ دسمبر سال جاری، وزیر امور خارجه پاکستان شاه محمود قریشی اعلام کرد که پاکستان میزبان نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در ۱۹ دسمبر در اسلام آباد خواهد بود. هدف از این کار افزایش آگاهی در مورد نیازهای بشردوستانه وخیم مردم افغانستان و دستیابی به آنها است!
سازمان همکاری اسلامی متعهد به کمک های اقتصادی برای جلوگیری از بحران انسانی و در نهایت سقوط اقتصاد افغانستان است. فاجعه انسانی که در افغانستان اتفاق میافتد، این پتانسیل را دارد که وضعیت امنیتی ناپایدار در داخل کشور را مختل کند و منجر به بیثباتی منطقهای شود!
هدف نشست سازمان همکاری اسلامی، بررسی همه جانبه وضعیت و تلاش برای یافتن راه حل برای مشکلاتی است که افغانستان با آن مواجه است. هدف از این نشست فقط تعهد دادن به کمک نیست، بلکه یافتن راه هایی برای اطمینان از رسیدن کمک به مردم افغانستان است!
سازمان همکاری اسلامی متشکل از ۵۷ کشور عضو است که در چهار قاره پراکنده شده اند. این دومین سازمان بزرگ در جهان است و در حالت ایده آل باید به عنوان صدای امت اسلامی عمل کند. اهداف اصلی آن ترویج صلح و هماهنگی بین المللی در بین مردم، صرف نظر از وابستگی های مذهبی آنهاست!
اگر دارایی های مسدود شده افغانستان برای مقابله با نیازهای رو به رشد آزاد نشود، ممکن است این کشور با سقوط اقتصادی مواجه شود. او تاکید کرد که جهان باید از اشتباهات خود درس بگیرد و بحران عمیق در افغانستان می تواند منطقه را بی ثبات کند!
نتیجه مورد انتظار این کنفرانس ممکن است به رسمیت شناختن طالبان نباشد، اما حداقل گامی در جهت درست برای جلوگیری از فاجعه انسانی خواهد بود!
(د نیوز)
۲۰۲۱/۱۸/۱۲