منابع طبیعی و امید به یک افغانستان خودکفا

منابع طبیعی منابعی هستند که به فرمان خداوند و بدون دخالت انسان در روی زمین وجود دارند و در صورت استفاده صحیح موجب رشد اقتصادی و توسعه پایدار ملت ها می شوند.

افغانستان کشوری غنی از منابع طبیعی است که مهمترین آنها فلزات گرانبها، گاز طبیعی، نفت، ۷۵ میلیارد متر مکعب آب، ۱.۳ میلیون هکتار جنگل، ۵۰ گونه پرنده، ۱۰۲ گونه حیات وحش با دمای متفاوت است. ۹ ماه انرژی خورشیدی، ۳۰ میلیون هکتار مرتع و کوه های پوشیده از برف میباشد.

این کشور همچنین دارای ۲۸۶ معدن آهن، پنج میدان گازی در شمال، نفت، معدن سنگ آهن حاجیگک با ظرفیت ۱۰۸ میلیون تن، معادن طلا در چهار منطقه، حصارک کرومات، یازده معدن زغال سنگ است که پنج معدن آن عملا در حال استخراج است. سرسنگ بدخشان، ۱۲ میلیون تن مس، نفت و گاز، مرمر سفید و رنگی، اورانیوم، تیتانیوم، سرب، نقره و یاقوت در ولسوالی خانشین ولایت هلمند، فیروزه، زمرد، نمک، فلوراید، گچ، آهک ، دینامیت، گوگرد، مواد اولیه سیمان، چدن، منیزیم، گرانیت، گانزیت، لیتیوم. نفریت و سایر کانی ها تاکنون شناسایی شده است.

اگرچه منابع طبیعی نقش حیاتی در توسعه اقتصادی کشورها دارد، اما افغانستان برخلاف منابع غنی طبیعی و موقعیت ژئوپلیتیکی و استراتژیک خود همواره هدف تهاجمات خارجی و ۴۳ سال اخیر جنگ های تحمیلی و شوروی سابق بوده است. این منابع یکی از دلایل اصلی تهاجم آمریکا و غرب است.

اما در جریان جنگ که کشور به چند جزیره قدرت و عدم حاکمیت قانون تقسیم شده بود، بسیاری از گروه ها اجازه بهره برداری غیر مسلکی از این منابع طبیعی را در برخی از مناطق کشور پیدا کردند، اما مقاومت شدید ملت افغانستان در مقابل مهاجمان این فرصت را به آنها ندادند که از این منابع به طور کامل بهره برداری کنند و به کشورهایشان صادر کنند.

با استقرار مجدد امارت اسلامی افغانستان، صلح پایدار در سراسر کشور برقرار شده و فساد در نهادهای دولتی به شدت کاهش یافته است، دور از ذهن نیست که کشور جنگ زده ما بتواند به طور مؤثر خود را بدون اتکا به کمک های خارجی بازسازی کند. 
نن تکی آسیا
۲۰۲۲/۰۱/۰۱

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x