افغانستان به کمک نیاز دارد نه مشاجره!

یک سال پس از خروج نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده از افغانستان، این کشور با یک بحران انسانی و اقتصادی عمیق مواجه است.

مارتین گریفیتس معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امدادهای اضطراری در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت که بیش از نیمی از جمعیت افغانستان – حدود 24 میلیون نفر – به کمک نیاز دارند و نزدیک به 19 میلیون نفر با سطوح شدید ناامنی غذایی مواجه هستند. وضعیت به زودی بدتر می شود زیرا شروع زمستان باعث افزایش سرسام آور قیمت سوخت و مواد غذایی می شود.

گریفیث هشدار داد: «پیامدهای انفعالی در هر دو جبهه بشردوستانه و توسعه، فاجعه بار و جبران آن دشوار خواهد بود.»

ایالات متحده که یک “جنگ علیه تروریسم” 20 ساله را در افغانستان به راه انداخته و تنها برای عقب نشینی عجولانه و تحقیرآمیز پس از ناکامی در ایجاد یک رژیم پایدار و دوستدار ایالات متحده، مسئولیت کامل وضعیت وخیم افغانستان را بر عهده دارد. با توجه به اینکه جنگ اقتصاد آن را ویران کرده و معیشت مردم را به هم ریخته است. در حالی که تصمیم انتقام جویانه واشنگتن برای مسدود کردن دارایی های خارج از کشور افغانستان به ارزش بیش از 9 میلیارد دالر به عنوان بخشی از تحریم های این کشور علیه دولت جدید طالبان، اقتصاد این کشور را به مرز فروپاشی رسانده است.

با این حال، ایالات متحده به جای اینکه از طولانی ترین جنگ تاریخ خود درس بگیرد – که طبق نظرسنجی جدید گالوپ، 50 درصد مردم ایالات متحده معتقدند یک اشتباه بوده است.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده، در سازمان ملل مدعی شد که کمک های چین به بازسازی به همان اندازه روسیه “ناامید کننده” بوده است.

با توجه به اینکه چین همواره از صلح، ثبات و انکشاف افغانستان قاطعانه حمایت کرده و در این زمینه به بهترین شکل ممکن تلاش کرده است، کاملا نادرست است. دهلیز هوایی کاج که اندکی پس از جنگ بازگشایی شد، کمک زیادی به واردات محصولات افغانستان از چین و در نتیجه بهبود اقتصاد جنگ زده این کشور کرده و به نمادی از کمک چین به مردم افغانستان تبدیل شده است.

آمریکا باید صبر کند و ساکت بنشیند!

مشاجره سیاسی در مورد مسئله افغانستان کمک چندانی به کاهش دردهای مردم افغانستان نخواهد کرد. جامعه بین المللی، به ویژه کشورهایی که مسئول مصیبت افغانستان هستند، باید با ارائه کمک های بشردوستانه و انکشافی به این کشور و پایان دادن به تحریم ها در اسرع وقت، اقدامات مشخصی را انجام دهند. این به این دلیل است که یک افغانستان صلح آمیز و با ثبات در خدمت منافع همه ملت ها خواهد بود.
(گلوبال چاینا دیلی)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x