کابل مکانی برای رقابت کشورهای حاشیه خلیج فارس

تصمیم طالبان در ماه می برای انتخاب امارات متحده عربی به عنوان شریک خود برای مدیریت اجرایی در چندین فرودگاه استراتژیک در افغانستان، برخی را متعجب ساخت.

از این گذشته، طالبان و امارات متحده عربی در جنگی که به رهبری ایالات متحده در سال 2001 بر سر اینکه چه کسی آینده افغانستان را کنترل می‌کند، و پس از حملات 11 سپتامبر، در طرف مقابل یکدیگر قرار داشتند. طالبان همچنین گزینه دیگری، برای اداره فرودگاه های خود داشتند: ترکیه!

پس از ماه‌ها مذاکره پس از فروپاشی دولت سقوط کرده افغانستان در ماه اگست سال گذشته و تسلط طالبان، انتظار می‌رفت که طالبان قراردادی را با ترکیه برای اداره فرودگاه‌ها امضا کنند. با این حال، منابع به سیتی مانیتور فاش کرده‌اند که ماه‌ها بن‌بست با ترکیه و قطر باعث شد مذاکرات با میانجی‌گری قطر به بن بست خورده و سپس از هم بپاشد و کابل در نهایت امارات را انتخاب کند.

در اقدامی غافلگیرکننده، کابل در 24 می مراسم توافقنامه را برای اعلام تغییر به یک شرکت تحت حمایت امارات متحده عربی که قبلاً فرودگاه های افغانستان را اداره می کرد، به جای دولت ترکیه، انتخاب کرد. در این مراسم انور قرقاش مشاور ارشد دیپلماتیک ابوظبی و ملا عبدالغنی برادر معاون نخست وزیر افغانستان حضور داشتند و نشان دادند که این تصمیمی است که در بالاترین سطوح هر دو کشور اتخاذ شده است.

تغییر مسیر طالبان به امارات متحده عربی به جای ترکیه نشان می دهد که چگونه کابل در حال تبدیل شدن به عرصه رقابت های خاورمیانه است و همچنین نشان می دهند که چگونه این گروه نمی خواهد بیش از حد به هر یک از شرکای بین المللی متکی باشد.

منابع دولتی افغانستان به سیتی مانیتور گفته‌اند که شرایط آنکارا «سخت و ناخوشایند» و «تقریباً غیرممکن» بود و بنابراین آنها در عوض تصمیم به مشارکت با ابوظبی گرفتند.

با پیچیده شدن وضعیت اقتصاد افغانستان ان هم به دلیل تحریم های ظالمانه توسط امریکا و متحدانش، طالبان شدیدا علاقمند بودند تا به سرعت توافقنامه ای را به نفع کشور منعقد کنند تا سبب شود برای ایجاد شغل، کسب مشروعیت داخلی!

(سیتی مانیتور)
 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x