به گفته مقامات ارشد کنونی و پیشین ایالات متحده، عدم اتخاذ تصمیم رئیس جمهور بایدن در مورد وضعیت آینده سربازان آمریکایی در افغانستان، تنها سه هفته قبل از مهلت خروج کامل آنها، موجب ناامیدی برخی از مقامات ارتش شده است. یک مقام ارشد نظامی گفت: “باید راجع به این موضوع تصمیم گیری شود.”
یک مقام ارشد سابق، بایدن را “دودل بودن” توصیف کرد و گفت که دیدگاه رهبران نظامی به طور فزاینده ای این موضوع است: “فقط به ما بگویید که ما در اینجا چه کار می کنیم”.
اینکه آیا باید مهلت اول ماه می را رعایت کرد و اگر نه چگونه باید جنگی را که ۲۰ سال پیش آغاز شده است، اقدام کرد، جنگ افغانستان از جمله مهمترین تصمیمات سیاست خارجی است که بایدن از زمان روی کار آمدن با آن مواجه است.
مقامات نظامی اظهار داشته اند، به ویژه با توجه به دانش گسترده وی از پویایی این مسائل و بازیگران اصلی آن، انها گفتند که بلاتکلیفی آشکار وی در مورد افغانستان سوالاتی را ایجاد کرده است.
در همان زمان، مقامات دولتی استدلال می کنند که بایدن به طور روشنی با این مسئله مقابله کرده است و خود را در این مسئله غوطه ور می کند، زیرا جنگ افغانستان برای وی به ارث مانده است- با مهلت خروج از اول می – و نحوه تغییر آن از زمانی که او به عنوان معاون رئیس جمهور مصروف بود، شخصاً نظارت دقیق روند طولانی با نهادهای مختلف دولتی و متحدان ایالات متحده دارد.
سخنگوی کاخ سفید جن پسکی این هفته عنوان داشت که بایدن تصمیم خود را تا پایان ماه اعلام خواهد کرد، همچنان با تیم امنیت ملی خود در این مورد مشورت می کند و “می خواهد برای تصمیم گیری صحیح وقت بگذارد.” وی و سایر مقامات همچنین خاطر نشان کردند که بایدن گفته است که “خروج کامل همه نیروها تا اول ماه می” دشوار “است اما همه این موارد را تضمین می کند که تمدید خواهد شد.
مقامات فعلی و پیشین گفته اند که هرگونه ناامیدی در میان مقامات پنتاگون از عدم اتخاذ تصمیم بایدن شامل وزیر دفاع لوید آستین نمی شود. یک مقام ارشد دولت گفت: “آستین” هیچ نگرانی در مورد سرعت تصمیم گیری در مورد موضوع ابراز نکرده است.
جان کربی سخنگوی پنتاگون گفت: “وزیر امور خارجه از فرصتی که برای کمک به روند بازبینی بین نهادها و روند تصمیم گیری درباره آینده ما در افغانستان صورت می گیرد، بسیار اسوده خاطر است.”
کاخ سفید تصمیم گرفته است که تصمیم نهایی در مورد خروج نیروها را متوقف کند تا بیشتر وقت خود را برای فشار دیپلماتیک واشنگتن بگذارد، به این امید که طالبان و دولت افغانستان بتوانند در مورد یک توزیع قدرت و یک توافق میان یکدیگر به توافق برسند. مقامات دولتی گفتند که آتش بسي ایجاد شود تا مسیر خروج نیروهای آمريكایی از این کشور را هموار سازد.
ان بی سی نیوز
۲۰۲۱/۸/۴