تمجید مردم از بازگشایی مکاتب دخترانه، اما …

بسیاری از افغان‌ها اخبار تغییر در گشایش مکاتب دخترانه در ولایت پکتیا را دنبال می‌کنند تا سرنخ‌هایی در مورد اینکه آیا طالبان پس از انکار تعهد برای بازگشایی لیسه‌ها در ماه مارچ، محدودیت‌های تحصیلی دختران را کاهش خواهند داد یا خیر.

برخی از مکاتب متوسطه دخترانه در بخش جنوبی کشور در هفته‌های اخیر بی سر و صدا بازگشایی شدند و مقامات محلی هفته گذشته اذعان کردند که صنوف از سر گرفته شده است. این درحالیست که اخبار به سرعت از طریق گزارش های خبری محلی و رسانه های اجتماعی پخش شد.

اما مقامات طالبان گفتند که هیچ تایید رسمی برای چنین اقدامی وجود ندارد. به گفته سه منبع از طالبان و برخی از مردم محلی، مکاتب دوباره بسته شد.

در 20 سال گذشته، مکاتب دخترانه برای تمام سنین باز بود و زنان می‌توانستند به‌ویژه در مناطق شهری آزادانه‌تر کار کنند.

طالبان اعلام کرده اند که بر اساس تفسیر خود از قوانین اسلامی به حقوق همه احترام می گذارند. این گروه همچنین می‌گوید که در حال کار بر روی طرحی برای آموزش متوسطه دختران است، اما چارچوب زمانی ارائه نکرده است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی طالبان، هنگامی که از وقایع پکتیا و چگونگی تفسیر افغان‌ها از آنها پرسیده شد، گفت که روند افتتاح مکاتب دخترانه در دست بررسی است. وی گفت: امیدواریم همه مشکلات در کشور ما حل شود.

برخی از طالبان گفته اند که از تحصیلات متوسطه دختران حمایت می کنند. تا زمانی که صنوف بر اساس جنسیت از هم جدا شوند، دانشگاه ها برای دانش آموزان دختر باز هستند و مکاتب ابتدایی برای همه اطفال باز است.

نورالله منیر سرپرست وزارت معارف طالبان هفته گذشته در پاسخ به سؤالات رسانه های محلی در مورد بازگشایی مکاتب دخترانه، به طور ضمنی گفت که برخی از افغان ها نمی خواهند دختران در سنین بالا به مکتب بروند.

“اگر شما به مسجد بروید و از بزرگترها در مورد رفتن دختران 16 و 17 ساله خود به مکتب بپرسید، مطمئن هستم که نیازی به پرسیدن سوال از من نخواهد بود. پاسخ را خواهید یافت، ما در افغانستان زندگی می کنیم و از آداب و رسوم افغان ها به خوبی آگاه هستیم.”

محمد معروفی، یکی از بزرگان قومی در ولایت قندهار گفت که برخی از بزرگان محلی رویدادهای پکتیا را تماشا میکنند و امیدوار است که مکاتب به زودی باز شوند.

او به خبرگزاری رویترز گفت: “ما برای دختران خود مکتب می خواهیم. این خواسته من نیست، خواست ملت است، آموزش اسلامی و یک حق انسانی است. این حق را اسلام داده است.”

او با اشاره به اداره طالبان گفت: “مردم قندهار نیز مانند پکتیا برای تحصیل دختران قیام خواهند کرد… ما از امارت اسلامی می خواهیم که مکاتب دخترانه را باز کند.”

(سی بی سی)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x